KV Oostende getroffen door afschuwelijk nieuws en vreest andermaal voor voortbestaan: "Dit nog?!"

KV Oostende getroffen door afschuwelijk nieuws en vreest andermaal voor voortbestaan:
Donderdag 15 februari 2024 - 08:00   I   door Redactie

Tweedeklasser KV Oostende wordt andermaal getroffen door een zware tegenslag. Net toen de rust leek terug te keren, komt de Licentiecommissie met een nieuwe harde straf.

Het gaat niet bepaald goed met KV Oostende: het kampt met zware financiële problemen en staat slechts 13e in de Challenger Pro League. Daarbovenop heeft de club enkele grote boetes en een puntenaftrek van 6 punten gekregen.

Echter, nu de storm wat leek te gaan liggen, komt er andermaal een dreun van de licentiecommissie. KV Oostende krijgt opnieuw een boete, ditmaal van 177.500 euro, en er wordt nog een punt in mindering gebracht op de ranglijst. Werner Van Oosterwyck, interim-bewindvoerder bij KV Oostende, legt uit waarom deze nieuwe sancties zijn opgelegd.

"Sommige betalingen zijn niet voldaan", aldus Van Oosterwyck. "Hoewel de Licentiecommissie onze argumenten heeft erkend, worden we toch gestraft met een boete van 177.500 euro en een puntenaftrek voor volgend seizoen." Dit punt komt bovenop de eerder opgelegde zes punten aftrek vanwege onbetaalde schulden.

Van Oosterwycks interim-bewindvoerderschap is verlengd tot 3 juli. "Hopelijk vinden we eerder een oplossing", voegt hij eraan toe. Momenteel voert de club gesprekken met vijf potentiële overnemers. "Betekent dit dat we al bijna tot een akkoord zijn gekomen? Nog niet."

Ondertussen heeft KVO alle financiële gegevens van het vorige boekjaar tot 30 juni 2023 verzameld, en ook de recentere cijfers zijn verwerkt. "Dit is cruciale informatie voor potentiële overnemers", benadrukt Van Oosterwyck. "Hoewel het proces vertraging heeft opgelopen door nalatigheid van de externe accountant die was aangesteld door de Amerikaanse eigenaars, verwacht ik dat binnen twee weken alles duidelijk zal zijn. Dan kunnen we concrete financiële gesprekken voeren met potentiële overnemers."

Poll: Gaat KV Oostende failliet?

TAGS  I  KV Oostende  I  Challenger Pro League

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024