Geel haalt met 'The Butcher' tweede Termiense speler: "Slapende reus wakker krijgen en hogerop brengen"

Geel haalt met 'The Butcher' tweede Termiense speler:
Woensdag 21 februari 2024 - 11:00   I   door Redactie

Met centrale verdediger Brian Baerts (24) haalde Verbroedering Geel een tweede speler van Eendracht Termien binnen. "Wie wil er niet in het Geelse stadion spelen?"

Brian Baerts is geboren en getogen in Genk, maar woont momenteel in Opglabbeek. Samen met zijn vader en zus runt hij een vastgoedkantoor in Genk, op een boogscheut van Termien. Volgend jaar zal de 24-jarige makelaar wat verder moeten pendelen om te kunnen voetballen. Carpoolen zal hij samen met ploegmaat Toon Opdekamp kunnen doen die ook de overstap van Termien naar Geel maakt.

Je staat met Termien tweede in de reeks van Geel. Waarom ga je er weg?
"Ik ben aan mijn 4de seizoen bij Termien bezig. Het eerste seizoen was tijdens corona, maar dat werd na enkele speeldagen al stilgelegd. Dit is dus mijn 3de volwaardige seizoen. Voordien speelde ik bij STVV, Westerlo en nadien bij de beloften bij Lommel SK vooraleer ik naar Termien verhuisde. Het is niet dat ik niet bij Termien wou blijven, zeker niet. Ik zou graag de stap mee naar 2de amateur zetten, wat sinds dag één bij de Termien de ambitie was, maar ik geraakte er met Termien zelf niet uit. Daarnaast kwamen er verschillende opportuniteiten met onder andere Tongeren en Hades uit tweede amateur en met Geel uit derde amateur. Uiteindelijk sprak het Geelse project mij het meeste aan en als zo'n ploeg komt aankloppen, dan ben je wel gecharmeerd."

Waarom koos je dan uiteindelijk toch voor Verbroedering Geel?
"Ik heb altijd gezegd dat ik naar 2de amateur wil en dan is de keuze voor Geel misschien wat contradictorisch gezien we met Termien tweede staan met één match minder gespeeld en dus een goede kans maken op promotie van 3de naar 2de, terwijl Geel nog maar op plaats vijf staat. Toch sprak hun project mij het meest aan. De club heeft ambitie om hogerop te gaan, verder dan 2de amateur. Ze proberen zich dit jaar nog te plaatsen voor de eindronde om eventueel zo de promotie naar 2de af te dwingen. Lukt dat niet, zijn ze zich nu al volop aan het wapenen om dat volgend jaar te doen. En op termijn kijken ze ook verder om de stap naar eerste nationale te zetten. Ik nam mijn beslissing omdat ik ook wil bouwen aan iets, ik wil mijn steentje kunnen bijdragen. En ik denk dat dit in Geel wel mogelijk is. Ze hebben er ook de accommodatie voor. Ik heb al drie keer in het Leunenstadion mogen spelen. Ze zijn volop bezig met de plannen voor de uitbouw van het stadion. Dankzij de supporters hing er telkens een speciale sfeer. Dat geeft iets extra. Als je van boven meespeelt, zit het stadion goed vol. Je speelt er op een goed onderhouden veld. Dat is niet altijd evident in 3de of 2de amateur. Dat zijn alleen maar pluspunten."

Hoe zijn de reacties bij Termien nadat duidelijk werd dat je vertrekt?
"Ik heb alleen nog maar positieve reacties gehad over de transfer naar Geel. Ik heb altijd een heel goede verstandhouding gehad met iedereen binnen Termien. Ik zal er ook niet met slaande deuren vertrekken. Ik ben altijd een vaste pion geweest en heb mij ook altijd voor 100% ingezet. Dat zal ik ook blijven doen tot het einde van het seizoen. Hopelijk kan ik mijn periode bij Termien in schoonheid afsluiten door het behalen van de titel."

Je kan daarna misschien carpoolen naar Geel?
"Dat zou kunnen (lacht). Toon Opdekamp, mijn ploeggenoot bij Termien, maakte eerder al bekend dat volgend seizoen naar Geel trekt. Zijn transfer was niet de doorslag, maar een extra pluspunt in de keuze voor mijn nieuwe club. Altijd fijn dat je al wat mensen in de nieuwe omgeving kent. Van de huidige kern heb ik nog met Sven Joosten en Seppe Maesen gevoetbald. De overige spelers ken ik alleen maar door er met Termien tegen te spelen."

Wat moet de Geel-supporter over jou weten?
"Ik probeer keihard in de duels te zijn zoals het hoort als verdediger. Maar ik ben ook een voetballende verdediger. Ik zal niet zomaar een bal wegtrappen of voor de lange bal kiezen. Ik probeer eerst de voetballende oplossing te vinden. Dat lijkt mij een groot pluspunt naar het verdedigende compartiment toe.  In de mate van het mogelijke probeer ik de verdediging mee te coachen of mijn steentje bij te dragen. Ik coach wanneer nodig. Naast het veld ben ik iemand die van het groepsgevoel houdt en probeer bij te dragen tot de groepssfeer. Ik zal geen dwarsligger zijn, maar probeer met iedereen in de groep overeen te komen. Ik durf op een donderdag na de training, wanneer we bijvoorbeeld samen eten, als een van de laatsten de club te verlaten. Ook na de match drink ik wel graag een pintje met de supporters en de groep. Toch ben ik geen grote tafeldanser, maar wie weet als we kunnen promoveren."

Aan jouw verdedigende stijl heb je ook een bijnaam overgehouden?
"(Lacht) Mijn bijnaam bij Termien is The Butcher omdat ik zowel tijdens een match als op training keihard in de duels ga. Ik zal mij op training niet speciaal inhouden. Ik blijf wie ik ben. Ik ga in het duel zoals het ook tijdens een wedstrijd wordt verlangd."

Wat is de ambitie voor volgend jaar?
"Ik probeer altijd in functie van het team te spelen, met volle overgave, met 100% inzet voor mijn club. Ik hoop dat in Geel ook te doen. Ik hoop de ambitie uit te spreken en ze te realiseren om de slapende reus terug wakker te krijgen en met Geel terug in de hogere reeksen te spelen." (DJ)

Poll: Zal Geel volgend jaar meedoen voor de titel in derde amateur?

TAGS  I  Geel  I  Brian Baerts  I  Termien

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024