Noa Lang doet boekje open over 'irritant' Club Brugge: "Ik heb dat nooit begrepen!"

Noa Lang doet boekje open over 'irritant' Club Brugge:
Zaterdag 24 februari 2024 - 14:00   I   door Redactie

De docuserie over Noa Lang, genaamd 'Lastpak', is sinds vrijdag te zien op Amazon Prime. De serie toont hoe zijn situatie bij Club Brugge onhoudbaar was geworden, van ruzie met Carl Hoefkens en kritiek op het bestuur tot harde woorden voor zijn (voormalige) ploeggenoten.

In de serie wordt Lang gedurende het hele seizoen 2022/23 gevolgd. Dat was een bijzonder moeilijk seizoen voor Club, waarin het maar liefst drie trainers versleet en Lang zelf ook een tijdlang op de bank belandde. Dat leidde uiteraard tot grote frustratie bij de Nederlander.

Zo aarzelde hij niet om zijn ploeggenoten, trainers en het bestuur van Club Brugge te berispen. "Ik belandde opeens op de bank, wat voor mij ongelooflijk was. Ik op de bank bij Club Brugge? Daar kon ik echt niet bij met mijn hoofd", vertelt hij onder meer na zijn ruzie met Carl Hoefkens in oktober 2022.

Een andere grote bron van frustratie was de transfer waar Lang al een hele tijd op hoopte. Hij had in de zomer van 2022 al zijn vertrek aangekondigd, maar uiteindelijk kwam er niet meteen een acceptabel bod en raakte hij in augustus ook nog eens geblesseerd. Het duurde ook vorige zomer weer even voordat hij zijn zin kreeg.

"Club Brugge gedraagt zich zo irritant, ze zijn wanhopig. Ze spelen spelletjes met me, op zo'n typisch Belgische manier. Ik heb een afspraak in mijn contract, ze moeten dat nakomen", aldus Lang.

Uiteindelijk kreeg hij zijn zin en vertrok hij vorige zomer voor 12,5 miljoen euro naar PSV. Hij raakte er echter nog niet op zijn hoogste niveau, aangezien hij te maken kreeg met een tal van blessures.

Poll: Vind je dit een goede serie?

TAGS  I  Noa Lang  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024