Johan Boskamp verrast: “Niet Union, maar die ploeg wordt kampioen!”

Johan Boskamp verrast: “Niet Union, maar die ploeg wordt kampioen!”
Zaterdag 24 februari 2024 - 17:00   I   door Redactie

Morgen spelen Club Brugge en Anderlecht de topper van deze speeldag. Johan Boskamp keek in een recent interview vooruit naar dit duel en de rest van de competitie.

Boskamp verkiest ‘Brussel - Kuurne - Brussel’ boven de ‘klassieker’. “Noem me maar een kritische oude zak, maar voor het voetbal van Anderlecht of Club blijf ik op dit moment niet thuis.”

Beide ploegen weten hem niet te interesseren. “Club is veel te afhankelijk van individuele flitsen en Anderlecht wint wel, maar het spel zelf is vaak niet om aan te gluren. Ik ben misschien nostalgisch, maar het instituut Anderlecht staat voor mij nog altijd voor ‘winnen’ én ‘goed voetbal’. En dat laatste mis ik verschrikkelijk hard onder Riemer.”

De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd, en dat is toch al even geleden. “Dat maakt het toch net iets interessanter. Ze kunnen elkaar een tik uitdelen, maar wie gaat daarvan profiteren? Juist ja, Union.”

De competitieleider brengt volgens Boskamp het beste voetbal van het land, maar toch twijfelt hij of dit voldoende zal zijn om de titel te pakken.

“Ik durf dat nog niet te zeggen met hun drukke programma en die idiote puntenhalvering. Ik zeg al van voor de start van de competitie dat Anderlecht tot het einde zal meestrijden voor de titel. Met hun huidige kern, met tien internationals, zijn ze dat ook aan zichzelf verplicht,” aldus Boskamp.

Het wordt afwachten of Anderlecht morgen kan winnen van Club Brugge. Als ze de drie punten weten te claimen, kunnen ze opnieuw dichter bij Union komen en zo nog steeds de titeldroom levend houden.

Poll: Wie wordt kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Johan Boskamp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024