Bizar: 'Antwerp-speler schrijft geschiedenis met deze opvallende statistiek'

Bizar: 'Antwerp-speler schrijft geschiedenis met deze opvallende statistiek'
Donderdag 29 februari 2024 - 21:31   I   door Redactie

Antwerp en KV Oostende strijden vanavond om het tweede finaleticket voor de Beker van België. Bij rust staat het 2-0, en volgens de Antwerp-fans is deze voorsprong deels te danken aan de sterke prestaties van hun spits, George Ilenikhena.

Antwerp wist KV Oostende tijdens de eerste helft volledig te versmachten. Na een vroege openingstreffer van Ilenikhena lijkt de bekerfinale nu wel heel dichtbij.

Het openingsdoelpunt liet niet lang op zich wachten: na 17 minuten opende Ilenikhena al de score, na een mooi schot, waarbij Oostende-doelman Gabriël kansloos in doel bleef staan. De Antwerp-fans zijn zeer te spreken over Ilenikhena’s prestaties, en prijzen hem dan ook massaal op het platform ‘X’. Voetbaljournalist Jarno Bertho kwam zo ook met een zeer straffe statistiek naar buiten.

Zo is Ilenikhena de eerste profspeler die in ons land op een schrikkeldag wist te scoren sinds Ronald Vargas. Die laatste deed dat op 29 februari 2020, toevallig ook tijdens Antwerp - Oostende. Die wedstrijd eindigde op 3-1 in het voordeel van Antwerp, na een loepzuivere hattrick van Dieumerci Mbokani.

Het wordt afwachten of Ilenikhena, die dit seizoen al 11 keer wist te scoren, zijn sterke vorm weet vast te houden. Wat wel zeker is, is dat Antwerp momenteel bijzonder dicht staat bij een tweede bekerfinale in twee jaar tijd.

Poll: Zie je Antwerp de Beker van België winnen?

TAGS  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  George Ilenikhena

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024