'Iedereen heeft het over dit bizarre moment tijdens Union-Fenerbahçe'

Donderdag 07 maart 2024 - 21:51   I   door Redactie

Union kwam vanavond in actie tegen Fenerbahçe. Na een actievolle eerste helft staat het 0-1, maar na amper één minuut werd de wedstrijd kort stilgelegd.

Zo kwamen er, vlak na het startsignaal, vuurpijlen op het veld terecht. Fenerbahçe-doelman Dominik Livaković moest zelfs even vluchten voor de gigantische vuurzee. Scheidsrechter Joao Pedro Pinheiro besloot het spel even stil te leggen, maar nadat de rook wegtrok en de supporters wat kalmeerden, ging de bal weer aan het rollen.

Bekijk hier het voorval (lees verder onder de video):

Na dit incident werd de wedstrijd echter snel voortgezet. Union kwam goed uit de startblokken, maar moest na 20 minuten toch de openingstreffer incasseren: niemand minder dan Michy Batshuayi trapte de bal genadeloos in het dak van het doel.

Na dit tegendoelpunt ontwikkelde zich een amusante wedstrijd. Het spel ging op en neer, en beide ploegen kregen een handvol kansen. Fenerbahçe nam echter licht de overhand, met een balbezit van 45-55 in hun voordeel. Ook hadden ze het meeste schoten op doel (1).

Oude Bekende

Doelpuntenmaker Michy Batshuayi is echter geen onbekende op onze velden. Tussen 2011 en 2014 kwam de spits in actie voor Standard Luik, waar hij in 97 wedstrijden 39 keer tot scoren kwam. Deze sterke prestaties resulteerden in een toptransfer richting Olympique Marseille.

Bij Marseille speelde Batshuayi tussen 2014 en 2016, waar hij 29 keer scoorde voordat hij naar Chelsea FC transfereerde. Bij Chelsea kreeg Batshuayi minder speeltijd en werd hij uitgeleend aan vijf verschillende clubs tussen 2018 en 2022.

Daarna werd hij definitief aangetrokken door Fenerbahçe, waar hij regelmatig tot scoren komt. Het wordt afwachten of Union hem in bedwang kan houden, en zo de schade kan beperken. Het belooft alvast een amusante en spannende tweede helft te worden.

Poll: Kan Union het tij nog keren en zo nog een goed resultaat behalen?