'Opluchting voor Tedesco: deze speler zou toch mee naar het EK kunnen'

'Opluchting voor Tedesco: deze speler zou toch mee naar het EK kunnen'
Donderdag 04 april 2024 - 15:00   I   door Redactie

Goed nieuws voor bondscoach Domenico Tedesco. Hij zou namelijk toch beroep kunnen doen op een speler waar de afgelopen weken een groot vraagteken boven stond. De Rode Duivel heeft zich in het verleden al meermaals laten zien voor de nationale ploeg.

Het gaat over Michy Batshuayi die dan toch een schorsing ontloopt. Enkele weken geleden ging het helemaal mis in de Turkse Super Lig tijdens de wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Sommige supporters van Trabzonspor betraden het veld, waardoor er zware rellen ontstonden. Michy Batshuayi, speler van Fenerbahçe, gaf zelfs een karatetrap aan een supporter van de thuisploeg. Er werd eerst gedacht dat zijn EK in het gedrang zou komen als hij van de UEFA een zware schorsing zou krijgen, maar de Rode Duivel wordt dus volledig vrijgesproken.

Trabzonspor moet van de Turkse voetbalbond zes thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen en krijgt een boete van ongeveer 90.000 euro. Enkele ploeggenoten van Batshuayi Irfan Can Egribayat en Jayden Oosterwolde worden een wedstrijd geschorst omdat ze op de vuist gingen met enkele fans van Trabzonspor. Ook zijn coach moet een wedstrijd in de tribune zitten.

Door deze rellen wilde Fenerbahçe zich terugtrekken uit de Turkse competitie, maar dinsdag heeft de club besloten om dit toch niet te doen. Domenico Tedesco kan nu naast Romelu Lukaku en Loïs Openda op drie spitsen rekenen voor het EK van komende zomer in Duitsland.

Poll: Moet Tedesco Michy Batshuayi oproepen voor het EK?

TAGS  I  Michy Batshuayi  I  Domenico Tedesco

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024