Bom onder Play-off 1, gevolgen kunnen heel groot zijn: "Competitievervalsing"

Bom onder Play-off 1, gevolgen kunnen heel groot zijn:
Woensdag 10 april 2024 - 08:00   I   door Redactie

In het bondsgebouw in Tubeke is vandaag druk gedebatteerd over de schorsing van Christian Burgess, met advocaat Walter Van Steenbrugge die namens Union een procedurefout aanvocht. Hij waarschuwde voor mogelijke competitievervalsing en dreigde met juridische stappen.

“Er is een schade omdat Union de wedstrijd tegen Cercle zonder Burgess verliest", aldus Van Steenbrugge tegenover VTM. "Als het Disciplinair Comité nu het bondsparket zou volgen en zegt: ‘We geven twee speeldagen effectief en een met uitstel’ dan kan hij niet spelen tegen Anderlecht en tegen Club Brugge."

"Maar Burgess heeft al een wedstrijd kunnen deelnemen op een wijze dat Union hem had mogen opstellen, maar dat praktisch onmogelijk was door dat E-Kick-Offplatform", gaat Van Steenbrugge verder. "Burgess is een belangrijke speler, dat blijkt uit al zijn statistieken. Dat betekent wel dat Union potentieel drie punten verloren heeft en dat ze met een andere mindset zondag naar Anderlecht gaan."

"Dan is er schade naar competitievervalsing, dat een speler toch had mogen spelen, maar het is hem onmogelijk gemaakt om te spelen. Dan durf ik niet denken aan de gevolgen voor de mooie Champions’ Play-offs", klinkt het.

Poll: Vind jij dit competitievervalsing?

TAGS  I  Union

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024