Zakaria Haid El Assiri (27) wil met Geel grote stap zetten op het Wellense kunstgras

Zakaria Haid El Assiri (27) wil met Geel grote stap zetten op het Wellense kunstgras
Vrijdag 12 april 2024 - 11:30   I   door Redactie

Zaterdag (20u) maakt Verbroedering Geel de verplaatsing naar rechtstreekse concurrent KVK Wellen. Op het kunstgras kan balvirtuoos Zakaria Haid El Assiri (27) wel eens de bepalende factor zijn. Als het van de Spaans-Marokkaanse Antwerpenaar afhangt "zet Geel tegen Wellen een grote stap naar de eindronde."

Het zijn de laatste weken voor de goedlachse en grappige Zakaria Haid El Assiri in Geelse loondienst. Na twee seizoenen in derde amateur scheiden de wegen tussen de flankaanvaller en de Kempense club. Een beleidsmaatregel op clubniveau die stelt dat een speler van Verbroedering Geel vanaf volgend seizoen geen zaalvoetbal meer mag combineren met voetballen voor De Zotten noopte de frivole aanvaller om andere oorden te zoeken. Haid El Assiri speelt in de hoogste afdeling bij Futsal Topsport Antwerpen en staat momenteel tweede na Anderlecht. Haid El Assiri blijft nog graag in de zaal actief en maakt volgend seizoen de overstap naar reeksgenoot Sint-Lenaerts.

Toch is jouw focus zaterdag volledig op Wellen gericht?
"Wees daar maar zeker van! Dat is voor ons de belangrijkste wedstrijd van de drie matchen die we nog spelen in de reguliere competitie. Wellen is onze rechtstreekse concurrent voor het eindrondeticket. We staan samen met 41 punten op een gedeelde vijfde plaats op drie punten van Pelt, dat vierde staat in het klassement. Als we zaterdagavond in Wellen kunnen winnen, zijn we heel dicht bij de eindronde."

Van waar die gedrevenheid nog?
"Ik hoop Geel nog een grote dienst te bewijzen. Ik wil hier door de grote poort vertrekken. Ik zou graag nog de eindronde spelen en daar de promotie naar 2de amateur afdwingen. En daarna met alle spelers en supporters een groot feest vieren om in schoonheid af te sluiten. Dat is mijn doel nog in mijn laatste weken bij Geel."

Het veld in Wellen moet jou wel liggen?
"Dat is speciaal voor mij gemaakt (knipoogt). Wellen speelt op kunstgras. Ik heb bij mijn vorige ploeg Ternesse drie jaar op kunstgras gespeeld. Ik ben het dus wel gewoon. Normaal gezien heb je er, net zoals in de zaal, geen valse botsen waardoor mijn techniek nog meer naar boven zal kunnen komen. Dat kunstgras wordt mijn speeltuin zaterdag."

Wat hoop je zaterdag bij te brengen?
"Ik ben een dreigende speler en heb meerdere acties in huis. Ik kan het verschil maken met mijn snelheid en met één van mijn acties. Maar zelfs al raak ik geen bal, dan nog zorgt mijn aanwezigheid ervoor dat één of meerdere verdedigers een oog op mij zullen houden, waardoor één van mijn teammaten meer ruimte krijgt om zich vrij te spelen of gevaarlijk te zijn. Dat is ook belangrijk in het voetbal. Ikzelf hoef niet per se de actie te maken, maar kan enkele verdedigers naar mij toe trekken waardoor anderen de ruimte krijgen."

Wat verwacht je van de wedstrijd?
"Thuis hebben we met 2-0 gewonnen, maar dat was een andere match dan het nu zal zijn. Wellen heeft zich naarmate het seizoen vorderde, herpakt waardoor ze nu samen met ons op een vijfde plaats staan. Zij zullen ook gebrand zijn om dat eindrondeticket te pakken. Ze hebben een moeilijker programma dan ons. Wij spelen daarna nog tegen Eksel en Zwarte Leeuw. Wellen moet nog naar Pelt en thuis tegen Termien... máár ze hebben het ook nog zelf in eigen handen. Het zal een moeilijke wedstrijd worden."

Moeten jullie iemand in de gaten houden bij Wellen?
"We moeten niet naar de tegenstander kijken, maar van onze eigen sterkte uitgaan. Als we met dezelfde inzet en grinta spelen zoals in Zepperen-Brustem en op Berg en Dal en dan de steun krijgen van onze supporters, dan moeten we er vol voor gaan. We hebben de supporters thuis al een paar keer in de steek gelaten door in het slot een tegendoelpunt te slikken. We hadden niet verwacht dat ze op Berg en Dal zo massaal en met zoveel vocale steun aanwezig zouden zijn. Hopelijk doen ze dat in Wellen ook. Dat geeft ons extra vleugels om er vol voor te gaan."

Een eindronde en promotie staan altijd mooi op het palmares?
"Dat klopt. Met Borsbeek heb ik de promotie van 3de naar 2de provinciale meegemaakt en vorig seizoen met Geel speelden we de eindronde waar we jammer genoeg de laatste wedstrijd voor promotie naar 2de amateur tegen Voorde-Appelterre verloren. Hopelijk kan ik mijn periode bij Geel alsnog met een promotie afsluiten."

En dan volgt een nieuw hoofdstuk bij Sint-Lenaerts?
"Dat klopt. Ik begrijp de beslissing van het bestuur om de combinatie tussen de zaal en het veld niet meer toe te laten, maar ik speel momenteel bij Futsal Topsport Antwerpen. We zijn de tweede beste ploeg in België na Anderlecht. Dat geef je zo maar niet op. Ik snap dat Geel het risico op blessures en vermoeidheid wil verkleinen, maar die keuze kon ik niet maken. Daarom moest ik de keuze maken om te vertrekken. Maar het zal niet zijn zonder eerst nog die promotie met Geel af te dwingen. Ik wil hier door de grote poort vertrekken."

Wil je nog een laatste keer iets zeggen tegen de supporters?
"Ik hoop dat de supporters net zoals in Berg en Dal massaal aanwezig zullen zijn in Wellen. Ze hebben ons nooit in de steek gelaten. We moeten eerlijk zijn. We spelen geen topseizoen om zoveel steun te verdienen van de supporters. Daarom deed het ons zondag in Berg en Dal zoveel deugd dat ze zo massaal aanwezig waren. Daarom hoop ik zaterdag opnieuw op hun steun. Als we winnen zijn we een stap dichter bij ons doel. Hun aanwezigheid motiveert ons extra. Laat ons hopen een goed einde." (DJ)

TAGS  I  Geel  I  Haid El Assiri

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024