OFFICIEEL: 'Genk en Westerlo worden op deze opvallende manier gestraft na salonremise'

OFFICIEEL: 'Genk en Westerlo worden op deze opvallende manier gestraft na salonremise'
Donderdag 11 april 2024 - 20:00   I   door Redactie

Je herinnert je ongetwijfeld nog de beelden van de slotfase van de wedstrijd tussen Genk en Westerlo. Beide ploegen maakten geen aanstalten om nog iets te veranderen aan de toenmalige 1-1 stand, wat voor heel wat ophef zorgde. Het disciplinair comité kwam zojuist echter naar buiten met een definitieve beslissing.

Op zich incasseren beide clubs milde en gelijkaardige straffen: Joris Kayembe en Nicolas Madsen, die de bal naar elkaar speelden, werden beiden voor 2 speeldagen geschorst. De schorsingen gaan in vanaf 19 april, waardoor Kayembe de Champions’ Play-off-duels van Racing Genk tegen Anderlecht en Club Brugge mist.

Coaches Rik De Mil en Wouter Vrancken, die toen langs de zijlijn stonden en toekeken zonder in te grijpen, komen er vanaf met een waarschuwing. Die eerste werd echter al ontslagen door Westerlo zelf, omdat de club absoluut niet te spreken was na wat er gebeurde. Hiernaast werden ook Heynen en Bolat, de kapiteins van beide clubs, berispt. De andere spelers kregen vrijspraak en daarnaast werd beide clubs een boete van 7.500 euro aangerekend.

Genk kwam na deze uitspraken al officieel naar buiten met een reactie. Zij gaven aan akkoord te gaan, en dus niet in beroep te gaan. De club wenst zich ook graag te concentreren op het verdere verloop van de Champions’ play-offs. Op een officiële reactie van Westerlo moet nog even gewacht worden.

Poll: Vind je dat beide clubs te mild werden bestraft?

TAGS  I  Westerlo  I  Genk  I  Jupiler Pro League  I  disciplinair comité

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024