Brian Riemer weet het zeker: “Op dat vlak probeert Union telkens te cheaten!”

Brian Riemer weet het zeker: “Op dat vlak probeert Union telkens te cheaten!”
Vrijdag 12 april 2024 - 21:00   I   door Redactie

Zondag staat de wedstrijd tussen Anderlecht en Union op het programma. Anderlecht-coach Brian Riemer blikte vandaag alvast kort vooruit op deze ultrabelangrijke kraker.

Anderlecht en Union tellen momenteel hetzelfde puntenaantal, waardoor de wedstrijd van aanstaande zondag van groot belang zal zijn in de titelstrijd. Er staan hierna echter nog 7 speeldagen op het programma, maar het winnende team zal vanzelfsprekend een enorme mentale boost krijgen.

Brian Riemer blikte, zoals eerder aangehaald, vandaag al even kort vooruit op de wedstrijd van zondag. Op deze persconferentie werd ook kort gesproken over de schorsing van Union-verdediger Christian Burgess en de recente uitspraak van het disciplinair comité.

"Ik geef er eerlijk gezegd niet om. Zijn aanwezigheid verandert niets voor ons, met alle respect voor hem en Union. Maar wat ik wel wil zeggen is dat veel mensen in België het schorsingssysteem moeilijk vinden, vooral de mogelijkheid om in beroep te gaan. We moeten kijken of het anders kan. In Engeland kun je alleen in beroep gaan tegen de rode kaart zelf, niet tegen de lengte van de schorsing. Anders wordt alles onduidelijk en open je deuren die je liever gesloten houdt. We doen onszelf geen plezier met dit systeem. We hebben duidelijke regels nodig die voor iedereen begrijpelijk zijn.”

Hierna voegde hij nog enkele fijne woorden, met een vleugje sarcasme toe. “Het enige wat me blij maakt in deze situatie is... (herpakt zich) Kijk, ik hoor dat veel mensen Union proberen te cheaten. Dat er veel beslissingen tegen hen waren. Wel, nu was er dan toch iemand die hen een béétje wilde helpen. Dat is positief.”

Het wordt afwachten of Anderlecht zondag van Union kan winnen en zo alleen aan de leiding komt in het klassement. Het belooft alvast een spannende en amusante wedstrijd te worden.

Poll: Moest Burgess alsnog een schorsing hebben gekregen?

TAGS  I  Brian Riemer  I  Anderlecht  I  Union

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024