Geel verliest slag om eindrondeticket van Wellen: "Grootste teleurstelling in zes jaar Geel"

Geel verliest slag om eindrondeticket van Wellen:
Zondag 14 april 2024 - 10:20   I   door Redactie

In een onderling duel om de vijfde plaats en het bijhorende eindrondeticket heeft Geel met 4-0 verloren van Wellen. Bram Poell was goed voor drie goals en één assist. "Dit is de grootste teleurstelling in zes jaar Geel", zucht kapitein Jean-Michel Hoebregs.

Geel was vol goede moed afgezakt naar Haspengouw, waar in het midden van de bloesems een kunstgrasveld was aangelegd. Een voetballende ploeg zou hier wel eens kunnen schitteren. De bezoekers schoten meteen uit de startblokken en na amper vijf minuten had Marijn Convents de 0-1 aan de voet. Hij omspeelde doelman Marten Schevenels, maar een terugkerende Kevin Dieme redde de Wellense meubelen.

Man van de match Poell

Tot dusver Geel. Vanaf dan begon de Bram Poell-show. De eerste Wellense bal tussen de palen was meteen raak. Poell bracht een vrije trap vanop rechts voor doel. Alles en iedereen ging naast de bal en het leer dwarrelde aan de tweede paal tegen de netten: 1-0. Geel verzette zich op het half uur nog even. Zakaria Haid El Assiri krulde een bal hoog over doelman Schevenels, maar de bal stuitte op de lat. De volgende kans was voor David Wijns, maar zijn kopbal werd door de Wellense goalie over de dwarsligger getikt. Geel had op zijn minst een gelijkmaker verdiend.

Meteen na rust verdubbelde Poell met een welgemikte trap de score. Geel moest vol op zoek naar minstens twee treffers. Dat gaf de thuisploeg extra ruimte. Tien minuten voor tijd schilderde Poell een vrije trap op het hoofd van Jeroen Vanderheiden, die doelman Oussayd Belkouch het nakijken gaf. Als kers op de taart bekroonde de Nederlander in het slot zijn wedstrijd met een derde doelpunt.

Geen duels, geen grinta

De ontgoocheling bij Geel-trainer Tom Schipper was groot na de wedstrijd. "Wat valt er nog te zeggen?", sakkert Schipper. "Ik heb geen woorden. Ik heb altijd wel een uitleg, maar..." Het zat de Geelse veldheer diep. "Net niet is het verhaal van dit seizoen. We kunnen hier meteen voor staan eh, maar na tien minuten valt de eerste bal richting doel binnen. Maar dan nog. Welk excuus hebben we om geen duels te winnen? Welk excuus heb je?"

Na de 2-0 moest Geel alles op alles zetten om alsnog een punt uit de brand te slepen. "Die 3-0 of 4-0 maakt dan niet meer uit", weet Schipper. "Het ging vanavond over de grinta, de mentaliteit. Je kan niet altijd goed spelen, maar dan moet er extra hard gewerkt worden. We kunnen zo goed voetballen, maar we voetballen niet. Dribbelen en dribbelen en dan de bal kwijt. Ik wil de verantwoordelijkheid nemen, maar hier sta je machteloos tegen."

Excuseren

Ook bij kapitein Jean-Michel Hoebregs zat het diep. "Dit is de grootste teleurstelling uit de zes jaar dat ik bij Verbroedering Geel speel. Dat we verliezen, tot daar aan toe, maar de manier waarop? Ik denk dat niemand nu iets moet zeggen. We moeten onze mond houden en ons excuseren. Wat we vandaag lieten zien, was veel te weinig. Zij hadden elk duel, elke tweede bal. Hier op het kunstgras hebben zij die sluwheid en die gretigheid. Wellen was de betere ploeg, maar dat was niet geheel hun verdienste. Wij waren gewoon extreem zwak."

Met nog twee speeldagen te gaan in 3de amateur B telt Wellen drie punten voorsprong op Geel in de strijd om het laatste eindrondeticket. Mathematisch het nog, maar dan moet Wellen morsen met de punten tegen Pelt én Termien. Volgende speeldag ontvangen De Zotten hekkensluiter Eksel. Een week later moeten ze naar Zwarte Leeuw. "Ik hoop dat er nog iet of wat eergevoel in het team zit om de laatste thuiswedstrijd goed af te sluiten", besluit Schipper.

Kampioen Termien

Ohja... En leider Eendracht Termien won met 0-3 op het veld van Turnhout en mag zich de verdiende kampioen noemen in 3de nationale B. Berg en Dal, Zepperen-Brustem en Esperanza Pelt zijn zeker van deelname aan de eindronde. Nog één eindrondeticket ligt er klaar. (DJ)

KVK WELLEN: Schevenels - Haesevoets, Winkels, Dieme, Vanderheiden - Ramaekers, Haex, Ponet - Poell, Meeus, Brants.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Joosten, Hoebregs - D'Hondt, Wang, Robin, Kreydt - Haid El Assiri, Maesen, Convents.
DOELPUNTEN: 10' Poell 1-0, 51' Poell 2-0, 78' Vanderheiden 3-0, 90' Poell 4-0.
GELE KAARTEN: 43' D'Hondt (fout op Meeus) en Dieme (schermutseling), 45+2' Vanderheiden (fout op Haid El Assiri), 57' Haex, 61' Poell (fout op Haid El Assiri), 65' Maesen (fout op Winkels), 70' Haesevoets (trap op Wang).
VERVANGINGEN: 62' D'Hondt door Ndiaye, 75' Joosten en Robin door Van Geffen en Kayahan, 76' Haevoets door Houben, 85' Dieme door Cuypers, 89' Haex door Govaerts.
SCHEIDSRECHTER: Quinten Vanermen.
TOESCHOUWERS: 400.

TAGS  I  Geel  I  Schipper  I  Wellen  I  Hoebregs

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024