Marc Degryse kraakt Anderlecht: "Er schiet niets meer van over!"

Marc Degryse kraakt Anderlecht:
Maandag 15 april 2024 - 12:00   I   door Redactie

Niet iedereen wordt heel enthousiast van de prestaties van Anderlecht. Paars-wit won met 2-1 van Union en staat nu alleen aan de leiding in Play-off 1. Marc Degryse plaatst echter vraagtekens.

Anderlecht trekt de lijn van het hele seizoen gewoon door. Onverstoord", stelt Degryse vast in Het Laatste Nieuws. "Efficiëntie boven alles. Anderlecht drijft puur op rendement. De momenten grijpen. Het is maximaal profiteren van de kansen die de tegenstander geeft. De filosofie van Vincent Kompany, daar schiet helemaal niks meer van over."

"Anderlecht wil de titel en de manier waarop doet er niet toe. Ik wil niet te veel verwijzen naar het kampioenschap onder René Weiler, maar áls Anderlecht straks kampioen wordt, dan zal wat mij betreft dat tweede stukje uit het DNA van de club — winnen, mét goed voetbal — niet volledig ingevuld zijn.”

"Op zich is het een wonder dat Anderlecht steeds weer wegkomt met voetbal dat op sommige momenten gewoon niet goed genoeg is", gaat Degryse voort. "Ondanks alles trekken ze het telkens weer over de streep. Dat is enerzijds een kunst en anderzijds doet het de concurrenten wanhopen. Zo van: ‘Gaan ze het weer flikken?’ Anderlecht zijn echte overlevers."

Poll: Heeft Degryse gelijk over RSCA?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union  I  Marc Degryse

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024