5 redenen waarom Tom Schipper na wisselvallig seizoen toch coach van Geel blijft

5 redenen waarom Tom Schipper na wisselvallig seizoen toch coach van Geel blijft
Maandag 15 april 2024 - 17:00   I   door Redactie

De kans dat Geel nog de eindronde haalt, is erg klein geworden. Bij rechtstreeks concurrent Wellen werd er met liefst 4-0 verloren. Er wordt de bezem door de selectie gehaald, maar trainer Tom Schipper blijft sowieso aan boord. We geven vijf redenen waarom Geel doorgaat met Schipper.

1. Continuïteit

Geel wisselde eerder dit seizoen al eens van coach. Peter Schrauwen werd aan de kant geschoven en Tom Schipper werd aangesteld als de nieuwe trainer. De resultaten verbeterden niet spectaculair, maar nog eens van trainer veranderen ziet het bestuur geenszins zitten.

2. Rust en stabiliteit

Het nieuwe bestuur kondigde bij de overname van de club vooral rust en stabiliteit aan. Hoewel die er op extra-sportief vlak is, is er die vooralsnog niet op sportief vlak. Iedere vijf maanden van coach veranderen, zou niet bepaald getuigen van visie en al helemaal niet onderstrepen dat je rust en stabiliteit wil brengen. Dat beseft men bij Geel maar al te goed.

3. Probleem ligt elders

Het Geelse bestuur heeft een duidelijke inschatting gemaakt van wat er dit seizoen fout is gelopen. Er wordt vooral naar de huidige spelersgroep gekeken. Er is geen evenwicht en het ontbreekt aan de juiste mentaliteit. Het is geen toeval dat twee trainers in één seizoen hun tanden erop hebben stukgebeten. Er wordt dan ook grote kuis gehouden in de huidige kern.

4. Strepen verdiend

Tom Schipper werd met een reden binnengehaald. Hij is gewend om in clubs te werken waar er prestaties verwacht worden en maakte al promoties mee als trainer. Dat is waar Geel nu net ook op mikt. Er is dus een groot vertrouwen dat de huidige coach een nieuwe, ambitieuze groep wel naar successen kan leiden.

5. Door de resultaten heen kijken

Geel kan dan geen geweldige cijfers voorleggen, het loont toch de moeite om iets verder te kijken dan enkel de resultaten. Het ontbreekt de Kempense club dit seizoen ook aan scorend vermogen. Daardoor werden sommige wedstrijden niet over de streep getrokken. Bovendien werd er vooral veel gelijkgespeeld. Echt heel veel verloren heeft Geel niet onder het bewind van Schipper. Het dubbeltje viel vaak aan de verkeerde kant - zeker in thuiswedstrijden. Al mag Geel ook niet blind zijn: het spelniveau was vaak zeer matig. Er is dus absoluut werk aan de winkel.

Poll: Terechte keuze van Geel om door te gaan met de huidige coach?

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Tom Schipper

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024