"Dirk Kuyt kan coach van Club Brugge worden"

Woensdag 17 april 2024 - 17:00   I   door Redactie

Dirk Kuyt leidde Beerschot naar de promotie naar 1A. Dat is uiteraard ook in zijn thuisland Nederland niet onopgemerkt gebleven.

Volgens René Van der Gijp kan Kuyt straks ook naar een topclub in België gaan als coach. Kuyt vindt dat er in België ook een andere benadering is, waar men minder op de man speelt dan in Nederland.

"Dirk heeft best wel een punt. We zijn hier cynisch en spelen best wel op de man en een beetje negatief zijn we ook wel", vertelt Van der Gijp in Vandaag Inside. "Die Belgen zijn wel totaal anders. Ik zou Dirk aanraden om lekker in België te blijven werken. Je ziet het aan Jan Boskamp, die heeft zijn hele leven in België gewoond. Als je het daar naar je zin hebt."

Zo kan hij een mooie carrière in België uitbouwen. "Hij kan nog naar Club BruggeAnderlecht, Racing Genk en dan kan je nog een keer naar het buitenland en kom je weer terug. Het is een heerlijk land om in te leven. Het is hier nou eenmaal meer op de man gespeeld, zo is het nou eenmaal. In België is het veel gemoedelijker. Hij stoort zich er hier aan, dus dan ben je daar beter af", luidt het bij Van der Gijp.

Poll: Denk jij dat Kuyt goed genoeg is om trainer van pakweg Club Brugge te worden?

TAGS  I  Dirk Kuyt  I  Anderlecht  I  Club Brugge

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024