Seppe Maesen wil ware gelaat tonen bij Geel: "Bewijzen wat ik echt kan"

Seppe Maesen wil ware gelaat tonen bij Geel:
Donderdag 18 april 2024 - 19:00   I   door Redactie

Centrumspits Seppe Maesen (25) krijgt in zijn tweede seizoen bij Geel concurrentie van routiniers Thijs van Pol en Dries Ventôse. "Ik wil tonen wat ik in mijn mars heb", zegt Maesen. "Van de twee nieuwkomers kan ik ook nog bijleren."

Waarom de keuze voor een tweede seizoen bij Verbroedering Geel?
"Dat is simpel. Ik voel mij In Geel heel erg gerespecteerd en gewaardeerd door de mensen van de club en de staf. Ik ben blij dat ze mij opnieuw een kans willen geven. Jammer genoeg was ik dit seizoen niet honderd procent mentaal en lichamelijk fit waardoor ik niet volledig heb kunnen laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik ben dankbaar dat ze mij die kans wilden geven. Voor mij was die keuze dan ook snel gemaakt. Bovendien mogen we ons in Geel gelukkig prijzen qua entourage, accommodatie en supporters. Ook dat heeft impact op mijn keuze. We spelen in 3de amateur, maar als je bij Geel speelt, voelt het niet dat we in 3de amateur spelen. Onze kledij wordt gewassen, de voetbalvelden worden heel goed onderhouden, we kunnen altijd rekenen op enkele kinesisten. We worden behandeld als profs. Dat is heel uitzonderlijk op dit niveau en zelfs voor clubs uit hogere reeksen. We beseffen dat en we zijn daar heel dankbaar voor."

Heb je zelf ook positieve reacties gekregen op jouw contractverlenging?
"Ja. Zowel van familie, vrienden als supporters. Ik ben dankbaar dat ook de supporters mij die kans gunnen. Voor mij was dit de juiste keuze. Ik woon momenteel in Hasselt. De afstand naar Geel is via de E313 gemakkelijk te doen. Ook de combinatie met mijn werk als industrieel vertegenwoordiger voor groene energie waarvoor ik in heel Vlaanderen onderweg ben, is met Geel als uitvalsbasis goed te doen."

Voor je bij Geel kwam, legde je al een heel traject af.
"Ik ben van Opglabbeek afkomstig, en begon bij het lokale Kabouters Opglabbeek. Vandaar ging het via Bocholt en Lommels SK en stap hoger naar Standard. Daar heb ik anderhalf jaar gezeten tot mijn 18de. Op voetbalvlak en qua Frans was Luik een goede leerschool, maar ook als mens ben ik er gegroeid. Bij Standard ben ik omgeschoold van middenvelder en flankspeler naar cemtrumspits, de positie die ik nu ook invul. Voor de studies was het echter moeilijk om in Luik te blijven. Nog voor de competitiestart ben ik verhuisd naar KV Mechelen waar ik twee jaar heb gespeeld. Eén van mijn beste keuzes. Ik heb er veel kansen gehad en zat ook dicht bij de A-kern. Daarna ben ik naar Lierse gegaan. Dat was een keuze die mijn huidige voetbalpad ook heeft beïnvloed. Het is daar anders uitgedraaid dan gehoopt en er volgden ook enkele uitleenbeurten waarna ik uiteindelijk vorig seizoen bij Hades terechtkwam. Door een zware hamstringblessure heb ik er vorig seizoen niet veel gespeeld. En sindsdien zit ik bij Geel."

Wat wil je met Geel bereiken?
"Ik niet alleen, maar heel de club wil graag de promotie naar 2de amateur halen met Verbroedering Geel. Het clubbestuur en de staf hebben daarvoor voor volgend seizoen niet de minste jongens aangetrokken."

Daarmee bedoel je de ervaren spitsen Dries Ventôse en Thijs van Pol?
"Onder andere. Het zijn jongens met heel veel ervaring met een neus voor goals. Dat hebben ze dit jaar ook weer bewezen. Van Pol zit al aan 29 doelpunten bij Berg en Dal. Voor ons is het alleen maar goed dat zo'n spelers bij Geel komen spelen volgend seizoen. Concurrentie voor mij? Dat is zo, maar ik ben nog maar 25 en kan nog veel leren met hen erbij. Hopelijk kan ik dan ook bewijzen wat ik in mijn mars heb. We gaan alle jongens in onze kern nodig hebben om de promotie af te dwingen."

Wat zijn jouw beste kwaliteiten?
"Ik ben een gevoelsmens. Ik moet mij goed voelen. Als ik mij geaccepteerd voel, dan wil ik er honderd procent voor gaan en geef ik alles op het veld. Ik ben balvast. Ik ben gevaarlijk voor doel op voorzetten. Sterk met het hoofd, ook in luchtduels."

Zaterdag verloren jullie in Wellen. De ontgoocheling was groot?
"Uiteraard. We wilden er allemaal voor gaan. We kregen goede kansen om op voorsprong te komen. Na de 1-0 hadden we niet het gevoel dat het over was omdat we ook kansen kregen. We gingen er nog voor, maar uiteindelijk hebben we onze kansen niet kunnen verzilveren en gingen we de boot in."

Mathematisch kan de eindronde nog?
"In de match op Wellen hebben we onze uitgangspositie voor de eindronde verloren. We hebben het niet meer in eigen handen en moeten rekenen op fouten van Wellen zelf. De kans is klein dat we de eindronde halen. Wellen moet nog naar Pelt en thuis tegen Termien. Termien is al kampioen, Pelt is al zeker van de eindronde. Het zijn niet de minste ploegen, maar het is de vraag of ze nog met de volledige A-ploeg spelen of krijgen andere jongens een kans. Daar moeten we niet aan denken. Wij moeten ons gewoon focussen op de matchen tegen Eksel en daarna Zwarte Leeuw."

Het seizoen afsluiten met zes op zes?
"Inderdaad. Daarna zien we wel wat Wellen nog gedaan heeft in Pelt en thuis tegen Termien. We hebben als ploeg nog iets recht te zetten en daarom willen we de laatste thuiswedstrijd tegen Eksel winnen, maar ook in de laatste wedstrijd in Zwarte Leeuw willen we alles geven. Eksel staat laatste, maar dat wil niets zeggen. Het is een match zoals elke andere match. We staan niet in de positie om tegenstanders te onderschatten. We moeten onze beide voeten op de grond houden en spelen alsof  het onze laatste wedstrijd zal zijn. En gewoon winnen, er vol voor gaan. We zijn het onszelf, het bestuur en de supporters verschuldigd."

Om af te sluiten mag je de supporters nog toespreken.
"Ik wil de supporters bedanken dat ze mij gesteund hebben het voorbije jaar. Ze hebben de echte voetballer Seppe Maesen nog niet gezien omdat ik nog niet volledig 100 procent in orde ben, zowel fysisch als mentaal. Ze mogen volgend seizoen zeker meer van mij verwachten. Daar kunnen ze van op aan." (DJ)
 

TAGS  I  Geel  I  Maesen

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024