Geel speelt laatste thuiswedstrijd tegen Eksel: "Reken op eergevoel van de spelers"

Geel speelt laatste thuiswedstrijd tegen Eksel:
Vrijdag 19 april 2024 - 20:00   I   door Redactie

De nederlaag tegen Wellen is hard aangekomen bij de Geelse spelers en staf. Zondag speelt het zijn laatste thuiswedstrijd tegen Eksel. "Ik reken op het eergevoel van de spelers", zegt trainer Tom Schipper. "De groep is het aan zichzelf, de supporters en de club verschuldigd."

De ontgoocheling na de 4-0-nederlaag bij concurrent KVK Wellen voor een plaats in de eindronde zinderde deze week nog na in Geel. "Na een nederlaag kan je blijven hangen of je kunt verder", vat Geel-coach Tom Schipper het gevoel deze week samen. "Mentaal was het deze week ook voor de technische staf voor de eerste keer dit seizoen heel moeilijk na de ontgoocheling over wat er vorige zaterdag in Wellen is gebeurd."

Wellen wilde meer

De nederlaag op zich stak de Geelse trainer niet tegen, het was vooral de manier waarop dat hem diep zit. "Voetbal is winnen, verliezen, prijzen pakken of niet", zegt Schipper. "Dat hoort erbij. Maar ik haat het als ik verlies van een ploeg die meer wilt. Dat is bij mij en bij de rest van de technische staf hard aangekomen, maar we moeten verder want zondag is het weer wedstrijd."

Eergevoel

Daarin ontvangen De Zotten in hun laatste thuiswedstrijd hekkensluiter Eksel dat volgend seizoen naar de Limburgse eerste provinciale zakt. "De groep is het aan zichzelf, aan de supporters, aan de club verplicht om zondag wat enigszins nog recht te trekken valt, te doen", besluit Schipper. "Ze kunnen laten zien dat ze nog iets of wat eergevoel in hun lichaam hebben. Dat moet er zondag uitkomen voor eigen publiek."

Geel zal het zondag met bijna dezelfde kern als tegen Wellen doen. De geschorste Stijn Quintiens is weer van de partij. Beau Ndiaye moet geblesseerd afhaken. Hij ondervindt problemen aan een geraakte zenuw in zijn zij. (DJ)

De kern: Belkouch, Decoopman, Convents, D'Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Maesen, Quintiens, Robin, Wang, Wijns.

TAGS  I  Geel  I  Schipper

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024