Geel wint mogelijk laatste thuiswedstrijd met ruime cijfers: "Waren het aan onze supporters verschuldigd"

Geel wint mogelijk laatste thuiswedstrijd met ruime cijfers:
Zondag 21 april 2024 - 19:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel heeft zondag met 6-1 gewonnen van hekkensluiter Eksel. Door de 2-0-nederlaag van Wellen bij Pelt wordt de strijd om het laatste eindrondeticket pas op de slotdag beslecht.

Verbroedering Geel nam vanaf het begin het heft in handen op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er op het kwartier. Edwing Wang stuurde Marijn Convents binnendoor. De aanvaller omspeelde doelman Noah Pelic en tekende voor de 1-0. Geel kreeg via Convents, Jordi Kreydt en David Wijns nog voor rust een resem kansen om de score te verruimen, maar miste precisie in de afwerking. Eksel stelde daar in het slot van de eerste helft een vrije trap van Bram Bertrands tegenover, maar de bal ging naast.

"Aanvankelijk was het zoeken om door de defensie van Eksel te geraken", vertelt Jordi Kreydt. "Vanaf het eerste doelpunt moesten zij komen en kwam er meer ruimte. Het was wachten op het volgende doelpunt om de wedstrijd binnen te halen." Trainer Tom Schipper gaf tijdens de pauze zijn team de raad mee te blijven voetballen. "We misten voor rust heel wat kansen. De match had toen al gespeeld kunnen zijn. We moesten rustig blijven voor doel. Vooral bij Jordi Kreydt was dat het geval. Hij was telkens waar hij moest zijn. Dat was zijn verdienste. Hij moest alleen wat rustiger blijven." Het was een raad die vruchten afwierp.

Ruime score

Na rust bleef Geel het spel dicteren. Dit keer volgden ook de doelpunten. Seppe Maesen trapte al snel een voorzet van Kreydt binnen. Die mocht even later ook juichen. Vanop de stip maakte hij de 3-0. Geel stevende op een ruime score af, maar Sandy De Pachter milderde even tot 3-1. Het bleek uitstel van executie. Twintig minuten voor tijd verlengde Kreydt een vrije trap van Convents met het hoofd in doel. Tien minuten voor tijd mocht de aanvaller zijn tweede penalty en derde doelpunt van de namiddag binnentrappen. In het slot mocht ook Convents nog zijn tweede goals maken. Dat gebeurde ook vanop de stip, de derde penalty voor de Zotten: 6-1.

"Ik scoor normaal niet veel met het hoofd, maar zag de ruimte aan de eerste paal", zegt Kreydt, die met drie goals en een assist één van de uitblinkers was bij de thuisploeg. "Marijn Convents sneed de voorzet heel goed aan. Ik moest er mijn hoofd maar tegen zetten en de bal ging lekker binnen aan de tweede paal."

Trainer Tom Schipper had voor de wedstrijd het eergevoel van de spelers bespeeld en was achteraf tevreden over de prestatie. "We hebben onze job gedaan. De mentaliteit was er. Het werd 6-1, maar het had evenzeer 12-1 kunnen zijn. De drive die we wilden zien, hebben de spelers getoond." Dat zag ook Kreydt: "Na de nederlaag vorige week bij Wellen was iedereen teneergeslagen", . "Iedereen was ervan overtuigd dat het einde verhaal was. We moesten én wilden thuis nog mooi afsluiten. Dat waren we onszelf, maar zeker ook onze supporters verschuldigd. We trainden gemotiveerd. Dat zag je vandaag ook en we bleven doorduwen."

Eindronde kan nog

Ondanks de ruime zege tegen Eksel kon deze speeldag definitief  het doek vallen in de strijd voor het laatste eindrondeticket. Mits een zege van Wellen bij Pelt, was de eindronde voor de ploeg uit Haspengouw een feit. Na affluiten was het voor spelers, supporters en bestuur even wachten tot de einduitslag uit Pelt binnen kwam. Pelt won met 2-0 van Wellen, waardoor de strijd om het laatste eindrondeticket pas op de laatste speeldag beslecht wordt.

"Door het verlies van Wellen krijgen we volgende week onverhoopt alsnog een finale, hoewel we het niet zelf in de hand hebben", besluit Kreydt. "Wij moeten ons ding doen in Zwarte Leeuw en dan maar hopen dat Termien hun mooie reeks wilt verderzetten. Dan zouden we een heel seizoen waarin veel miserie is geweest met één match achter ons kunnen laten en dan begint een nieuwe nacompetitie." Geel-trainer wil geen druk leggen op zijn groep. "We hebben niks en gaan ervan uit dat we niks hebben", besluit de veldheer. "We moeten gewoon onze eigen match in Zwarte Leeuw winnen en dan zien we om 16.45 uur wel wat het geworden is tussen Wellen en Termien." (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Hoebregs, Joosten, Quintiens - Haid El Assiri, Wang, Robin, Kreydt - Convents, Maesen.
EKSEL: Pelic - Franssen, Weckx, Camps, Pollaris - De Pachter, M. Bertrands, Maes, Van Dyck, Aengeveld - B. Bertrands.
DOELPUNTEN: 16' Convents 1-0, 48' Maesen 2-0, 56' Kreydt 3-0 (strafschop), 62' De Pachter 3-1, 69' Kreydt 4-1, 81' Kreydt 5-1, 87' Convents 6-1.
STRAFSCHOP: 56' Kreydt (omgezet), 81' Kreydt (omgezet), 87' Convents (omgezet).
GELE KAARTEN: 40' Maes (fout op Kreydt), 67' Camps, 80' Van Dyck (protest).
VERVANGINGEN: 68' Haid El Assiri door N'Zo, 76' Maesen door Kayahan en Maes en Pollaris door Schrijvers en Gevers, 81' Kreydt door D'Hondt, 83' De Pachter door Maes, 84' Belkouch door Decoopman, 87' Aengeveld door Wouters.
SCHEIDSRECHTER: Torben Hontis.
TOESCHOUWERS: 300.

Poll: Wie pakt het laatste ticket voor de eindronde?

TAGS  I  Geel  I  Kreydt  I  Schipper

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024