Peter Vandenbempt kraakt Belgische topclub: "Zij worden zo echt geen kampioen"

Peter Vandenbempt kraakt Belgische topclub:
Maandag 22 april 2024 - 15:00   I   door Redactie

Anderlecht verloor met 2-1 bij Racing Genk. Desondanks blijft paars-wit wel leider, maar het za ltoch echt wel beter moeten in de komende weken.

"Anderlecht pakte in het verleden al heel wat resultaten op maximale efficiëntie en bijna was het weer gelukt. Na de 1-1 kreeg ik het gevoel dat het nog zou winnen", zegt Peter Vandenbempt aan Sporza.

"Maar goed, één ding is wel zeker: met dit niveau wordt Anderlecht geen kampioen. Al kan het wel zijn dat paars-wit met een stevige buffer aan de eindsprint begint met de dubbele confrontatie tegen Cercle Brugge - beide duels moeten toch gewonnen worden - voor de boeg."

"We hebben vier titelkandidaten op basis van het klassement. Het valt maar te bezien welke parameter je de belangrijkste vindt", stelt Vandenbempt. "KRC Genk was voetballend de beste ploeg en heeft Anderlecht overklast. Het is de beste ploeg in de play-offs en zit in een goede flow, maar het was wel weer nipt."

"Dan is er Club Brugge, dat bescheiden voetbalt, maar wel drie punten pakt op Union na een Europese verplaatsing. Dat kun je driedubbele punten noemen. Het is heel wat stabieler dan de voorbije maanden. Al is er nog de factor van de extra wedstrijden in de Conference League", besluit de commentator.

Poll: Denk jij dat RSCA toch kampioen wordt?

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Union

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024