Dit zijn de genomineerden voor de Ebbenhouten schoen

Dit zijn de genomineerden voor de Ebbenhouten schoen
Woensdag 24 april 2024 - 09:00   I   door Redactie

Binnenkort zal de Ebbenhouten Schoen opnieuw worden uitgereikt, en de lijst met genomineerden is zeker indrukwekkend te noemen. Op 13 mei 2024 kennen we de opvolger van Mike Tresor.

De genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen van dit jaar zijn ronduit indrukwekkend. Kévin Denkey en Mohammed Amoura, respectievelijk de top twee van de topscorerslijst, maken kans op de prijs. Denkey heeft dit seizoen al 25 doelpunten gescoord voor Cercle Brugge, terwijl Amoura de netten al 17 keer heeft laten trillen in de competitie.

Naast hen hebben ook de andere drie genomineerden een uitstekend seizoen achter de rug. Bilal El Khannouss heeft een cruciale rol gespeeld bij het sterke presteren van Racing Genk in de Champions’ Play-offs, met zes assists en drie doelpunten in de competitie. Aboubakary Koita heeft indruk gemaakt met zijn dribbels en geweldige afstandsschoten voor STVV, waarbij hij al vijftien keer heeft gescoord en op de vijfde plaats staat in de topscorersstand.

Ten slotte is Mandela Keita een essentiële speler op het middenveld van uittredend kampioen Antwerp. De Great Old heeft hem afgelopen zomer definitief overgenomen van OH Leuven, en de Leuvenaar met Guinese roots heeft zijn waarde bewezen met enkele uitstekende prestaties, ook in de Champions League. Bondscoach Domenico Tedesco gaf hem in oktober vorig jaar zijn eerste cap bij de Rode Duivels.

Poll: Wie mag de Ebbenhouten schoen op de schouw zetten?

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024