Trainers proberen druk weg te houden van Geelse spelers, maar "zondag zullen we onze job doen"

Trainers proberen druk weg te houden van Geelse spelers, maar
Vrijdag 26 april 2024 - 20:00   I   door Redactie

Zondag valt de beslissing in 3de amateur B over deelname aan de eindronde. Wellen heeft de beste papieren, maar zowel Geel als Turnhout kunnen nog met het laatste eindrondeticket aan de haal gaan. "We zullen zondag onze job doen", zegt de Geelse T2 Dirk Foriers.

De vijfde plaats geeft nog recht op het laatste eindrondeticket in 3de amateur B. KVK Wellen staat momenteel vijfde en heeft alles in eigen handen. De Limburgers spelen thuis tegen kampioen Termien en zijn mits een zege zeker van de eindronde. Verbroedering Geel staat op gelijke hoogte met Wellen, maar heeft een minder doelpuntensaldo. Met een gelijkspel in Zwarte Leeuw heeft Geel voldoende als Wellen verliest. Speelt Wellen gelijk, dan moeten de Zotten winnen om de eindronde te halen. KFC Turnhout kan de lachende derde worden. Indien zowel Wellen als Geel verliezen én Turnhout wint, dan spelen ze in de Noorderkempen eindronde.

Geen druk leggen

"We hebben een heel goede trainingsweek achter de rug", zegt de Geelse T2 Dirk Foriers. "Het was een ontspannen week met vooral de klemtoon op amusement en teamspirit. Het besef dat we de eindronde nog kunnen halen is er nog zeker, maar we hebben het niet meer in eigen handen. De focus ligt zondag zeker op het winnen van de wedstrijd, maar we wilden geen verkeerde druk leggen. Dat zou zeker niet goed zijn. We zullen er alles aan doen zodat wij zondag onze job zullen doen."

Zwarte Leeuw verzekerde zich twee speeldagen voor het einde van de competitie van het behoud. Voor geel-zwart staat niets meer op het spel. "Dat klopt", beseft Foriers. "Zij hebben niks meer te winnen of te verliezen, maar... ze spelen tegen Geel en die match willen ze ook wel winnen. Bovendien spelen ze thuis en willen ze hun seizoen ook in schoonheid eindigen. Ik verwacht wel een stugge en gemotiveerde tegenstander in onze laatste wedstrijd."

Buiten de langdurig geblesseerden Amin Oilil, Yannis Van Parys en Yusri Bouziane kunnen ze bij de Zotten op al hun beschikbare pionnen rekenen. "Met Beau Ndiaye en Sven Joosten waren er wat twijfels, maar zij lijken wel inzetbaar." (DJ)

De kern: Belkouch, Van Leuffelen, Convents, D'Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Maesen, Ndiaye, Quintiens, Robin, Van Geffen, Wang, Wijns.

TAGS  I  Geel  I  Foriers

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024