Geel wint, maar Wellen pakt laatste eindrondeticket: "Tegen de mindere ploegen lieten we het liggen"

Geel wint, maar Wellen pakt laatste eindrondeticket:
Zondag 28 april 2024 - 20:30   I   door Redactie

Geel had vanaf minuut 19 tot 67 uitzicht op de eindronde, maar toen kwam Wellen 2-1 voor en ebte het besef bij de Zotten weg. "We lieten het tegen de mindere ploegen liggen", beseft een teleurgestelde kapitein Jean-Michel Hoebregs.

Voor de start van de laatste speeldag in 3de amateur B waren nog drie ploegen in de running voor de vijfde plaats dat recht geeft op het laatste eindrondeticket. Wellen stond in pole position op plek vijf en had alles in eigen handen. Verbroedering Geel moest zelf winnen en hopen op puntenverlies van Wellen. De derde hond kon Turnhout worden, maar dan moesten zowel Wellen als Geel verliezen.

Virtueel eindronde

Eenmaal de wedstrijden op gang gefloten werden, werd duidelijk dat Turnhout op geen enkel moment aanspraak maakte op de eindronde. Het verloor zelfs met 0-1 tegen Zepperen-Brustem. En dus bleven Wellen en Geel over voor het laatste eindrondeticket. Beide wedstrijden bleven op 0-0 steken tot Marijn Convents in minuut 19 een voorzet van Jordi Kreydt in één tijd op de slof nam en Geel op 0-1 bracht bij Zwarte Leeuw. De Zotten waren hierdoor virtueel zeker van de eindronde.

Toen Marco Ospitalieri kampioen Termien net voor rust op een 0-1-voorsprong bracht bij Wellen, werd de Geelse hoop nog groter. "De staf wist dat Wellen achter stond, maar dat hebben we bewust niet aan de spelers verteld", zegt de Geelse coach Tom Schipper. "We moesten zelf nog vol voor de zege gaan." Wellen kwam al snel na rust (53' Bram Poell) op gelijke hoogte met Termien, dat daarna nog twee keer de lat trof, maar in minuut 67 bracht Benjamin Brants Wellen op voorsprong."

Gestreden

"We merkten aan het gedrag van beide supportergroepen hoe de vork aan de steel zat", vertelt Schipper. "Bij het nieuws van de 2-1 in Wellen kwam het besef dat het over was. De jongens hebben er nog voor gestreden. Als we dertig weken gestreden hadden zoals vandaag, dan stonden we hier nu niet teleurgesteld. Maar op het einde krijgt elke ploeg wat ze verdient."

"Het was vandaag niet altijd even schoon, maar we hebben er wel voor gestreden", geeft kapitein Jean-Michel Hoebregs toe. "We waren vanaf de eerste minuut scherp in de duels en iedereen deed zijn extra meters. Dan zie je dat we toonden. Nochtans kunnen we het, maar we waren niet consistent genoeg. Voor de ploegen die de eindronde haalden, moeten we niet onderdoen. We hebben het laten liggen tegen de ploegen die onder ons staan. Vooral van de elf gelijke spelen waren er verschillende waar we het op het einde van de match nog uit handen geven. Daar waren we niet altijd even scherp genoeg. Dat is het verschil tussen eindronde en einde seizoen."

Zowel op als naast het veld toonden de Zotten strijdlust. "De groep die vandaag op en naast het veld stond, wilde nog wel voor 200 procent gaan. Dan is het jammer dat we net niet beloond worden. Het is alleen zuur dat we het eerder hebben laten liggen. Vandaag hebben we gedaan wat we moesten doen. Dan kan je alleen maar hopen dat het op de andere velden ook wat meezit."

Steun van supporters

Trainer Tom Schipper zag zijn team gesteund door een grote schare luide Geelse supporters. "Ik ben blij dat onze supporters niet veel nodig hebben om achter de ploeg te gaan staan. Ze steunden ons de voorbije twee weken onder moelijke omstandigheden. Chapeau voor hen. Dat heeft deze ploeg nodig. Ik doe nu al een oproep om volgend jaar achter de ploeg te gaan staan, ook op de momenten dat het minder zal gaan. En die matchen zullen er ook zijn. Er is maar één weg en dat is allemaal samen, schouder aan schouder. Als we ook in de mindere momenten zoals vandaag en vorige week de supporters achter ons hebben, dan gaan we volgend seizoen nog veel genieten."

Geen voetbal in mei. Het wordt wennen voor de Geelse Zotten. "Voor heel de club is dit een leerschool", besluit Schipper. "We moeten nu naar volgend seizoen toewerken. Eerst wat rust nemen om daarna in juni al samen te komen met de nieuwe groep om duidelijk te maken dat we er vol voor gaan." (DJ)

ZWARTE LEEUW: Ceusters - De Beukelaer, Robert, Defossez - Jochems, Lambrechts, Dupont - Verboven, Baruani - El Mediouni, Faria Da Silva.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens - Robin, Hoebregs, Wang - Convents, Maesen, Kreydt.
DOELPUNTEN: 18' Convents 0-1.
GELE KAARTEN: 17' Joosten (tackle op Faria Da Silva), 42' Hoebregs (elleboog op El Mediouni), 69' Faria Da Silva (trap op Hoebregs), 77' De Beukelaer (protest), 82' Jochems (trekfout op Quintiens), 90+4' De Beukelaer (fout op Convents).
RODE KAART: 90+4' De Beukelaer (2x geel).
VERVANGINGEN: 64' Defossez door Nooyens, 80' Hoebregs door Haid El Assiri, 83' Baruani door Coeckelbergs, 90+4' Wijns door Van Geffen.
SCHEIDSRECHTER: Brett Thomas.
TOESCHOUWERS: 400.

TAGS  I  Geel  I  Zwarte Leeuw  I  Wellen

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024