Ex-ref Serge Gumienny laat weten of Antwerp tweede strafschop moest krijgen

Ex-ref Serge Gumienny laat weten of Antwerp tweede strafschop moest krijgen
Maandag 06 mei 2024 - 10:00   I   door Redactie

Antwerp kreeg in het slot tegen Club Brugge geen tweede penalty en ex-ref Serge Gumienny laat nu weten of dit terecht was.

Voormalig scheidsrechter Serge Gumienny begrijpt de frustratie van Antwerp wel, hoewel het geen duidelijke fout van de scheidsrechter was. "Theoretisch gezien had hij kunnen fluiten. De verdediger raakte eerst het been van Kerk en daarna pas de bal. Het contact was niet zwaar, maar in principe voldoende voor een strafschop. Als je deze situatie aan honderd scheidsrechters laat zien, zouden vijftig ervan een strafschop geven en de andere vijftig niet”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

Ondanks deze 'grijze zone' zou Gumienny de scheidsrechter wel naar het videoscherm hebben laten kijken. Op die manier had hij de situatie vanuit verschillende hoeken kunnen beoordelen. "Dan had hij de situatie beter kunnen inschatten en ook gezien dat Kerk wel degelijk geraakt werd. Dat betekent nog niet automatisch dat Vergoote een strafschop had moeten geven. Maar in zo'n belangrijke wedstrijd kan het nooit kwaad voor een scheidsrechter om beelden te gebruiken bij zo'n cruciale beslissing."

Poll: Moest Antwerp een strafschop krijgen of niet?

TAGS  I  Gumienny  I  Club  I  Antwerp

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024