Standard-fans dreigen verder, degradatie voor Luikse club?

Standard-fans dreigen verder, degradatie voor Luikse club?
Maandag 13 mei 2024 - 12:30   I   door Redactie

Het is onzeker hoe ver de Standard-Ultra's bereid zijn te gaan met hun protest tegen 777 Partners. Echter, als ze ervoor kiezen om ook de resterende twee wedstrijden te saboteren, zou dat kunnen resulteren in een algemeen forfait en automatische degradatie voor de club.

Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door Europa. Vooraanstaande internationale media zoals het Amerikaanse The Athletic, het Britse The Guardian en het Duitse Bild waren slechts enkele van de vele die dit weekend verslag deden van de ongekende protestactie van honderden Standard-supporters op vrijdagavond. 

Door de toegangspoort van het trainingscomplex te blokkeren, voorkwamen ze dat de wedstrijd tegen Westerlo kon plaatsvinden. Tijdens dit protest werd gedreigd ook de overgebleven twee wedstrijden (thuis tegen AA Gent aanstaande zaterdag en op de laatste speeldag uit bij KV Mechelen) te saboteren, zolang 777 Partners de club niet van de hand heeft gedaan.

Als Standard ook forfait geeft tegen AA Gent en KV Mechelen, zou dit kunnen leiden tot drie opeenvolgende forfaitnederlagen. Volgens het bondsreglement wordt dit beschouwd als een 'algemeen forfait', wat een ernstige sanctie met zich meebrengt: automatische degradatie. Of het daadwerkelijk tot dit scenario zal komen, blijft echter onzeker. De club en 777 Partners zijn actief op zoek naar een koper, maar of er nog voor het einde van dit seizoen een overeenkomst wordt bereikt, is nog niet duidelijk.

Poll: Begrijp jij de fans van Standard Luik?

TAGS  I  Standard  I  Westerlo  I  777  I  AA Gent  I  KV Mechelen

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024

zondag 16 juni 2024