Fans van Cercle Brugge zijn woest op deze speler van Union: "Vuilste speler uit de competitie"

Fans van Cercle Brugge zijn woest op deze speler van Union:
Zondag 19 mei 2024 - 15:31   I   door Redactie

Cercle Brugge en Union speelden vanmiddag hun voorlaatste wedstrijd in de Champions' Play-offs. Union won met 1-2 en blijft zo in de titelstrijd. Anderlecht kan straks nog geen kampioen worden tegen Club Brugge.

Cercle Brugge creëerde de meeste kansen in de openingsfase van de wedstrijd. Toch was het Union dat als eerste kon scoren via Gustaf Nilsson na een scherpe voorzet van Mohamed Amoura. Lang kon Union niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later reageerde De Vereniging meteen met een doelpunt van Felipe Augusto. Beide ploegen gingen met deze tussenstand de rust in.

In de tweede helft kwam Union heel anders uit de kleedkamer. In de 50e minuut zette Alessio Castro-Montes zijn ploeg weer op voorsprong. Cercle Brugge probeerde net zoals in de eerste helft snel gelijk te maken, maar dit lukte niet. Union behield controle over het spel. Met enkele wissels probeerde Muslic nog in te grijpen, maar dit veranderde niets meer aan het resultaat.

De Zweedse spits van Union, Gustaf Nilsson, lag onder vuur bij de supporters van Cercle Brugge. Hij vocht regelmatig duels uit met Jesper Daland, en dit gebeurde af en toe foutief. "Hij gebruikt al wekenlang zijn ellebogen zonder naar de bal te kijken", zegt een supporter op X. Uiteindelijk kreeg hij toch een gele kaart van de scheidsrechter.

Poll: Had Nilsson meer dan één gele kaart moeten krijgen?