Marc Degryse onthult of Hans Vanaken mee naar het EK gaat

Marc Degryse onthult of Hans Vanaken mee naar het EK gaat
Zaterdag 25 mei 2024 - 08:00   I   door Redactie

Marc Degryse maakt ook de oefening wie bij de EK-selectie van 26 namen zal zitten. Zo buigt de analist in de podcast 'Vier-Nul' zich ook over het vraagstuk Hans Vanaken.

Het is nog een understatement om te zeggen dat Vanaken niet bepaald in de bovenste schuif ligt van bondscoach Domenico Tedesco. De aanvoerder van Club Brugge wordt weinig opgeroepen, maar speelt wel ijzersterke play-offs met blauw-zwart en is op weg om kampioen te worden.

Geen Vermeeren

"Als je De Bruyne moet vervangen, heb je nog Tielemans en Vanaken die het dichtst in de buurt komen van een spelverdeler", zegt Degryse. Over Vanaken: "Als je iemand een bal in één of twee tijden kan laten geven, hij kan dat als de beste."

Degryse beseft dat Vanaken niet voor de explosiviteit zal zorgen in het elftal. "Maar je moet kijken naar die baltoetsen, die heeft hij meer dan bijvoorbeeld Arthur Vermeeren, die tegen Ierland in een offensievere rol z'n kans kreeg", aldus de analist. "Als je nu moet kiezen tussen hem of Vermeeren, dan pak je toch altijd Vanaken mee?"

Poll: Moet Vanaken mee naar het EK?

TAGS  I  Marc Degryse  I  Rode Duivels  I  Hans Vanaken

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024