Marc Coucke zorgt voor grote verandering bij Anderlecht: "Dit is er gebeurd"

Marc Coucke zorgt voor grote verandering bij Anderlecht:
Maandag 10 juni 2024 - 12:00   I   door Redactie

Het gaat steeds beter met Anderlecht. Paars-wit haalde het voorbije seizoen sportief al een beter resultaat en ook financieel heeft de club weer de wind in de zeilen. Eigenaar Marc Coucke kan trots zijn.

"De balans tussen de omzet en de netto inkomsten zit veel beter dan de voorgaande jaren. Na jaren van zware verliezen, zoals soms met meer dan 30 miljoen euro, sloten we vorig seizoen af met een verlies van 5,9 miljoen euro”, klinkt het via het Fan Board bij de club.

"Dit seizoen sluiten we af met positieve cijfers en dat in een jaar zonder Europees voetbal", vervolgt RSCA. "Dat zijn betere cijfers dan in het seizoen waarin we voor het laatste Champions League speelden. We zijn aan de basis een veel gezondere club geworden dan de voorbije jaren."

Ook het komende seizoen ziet er financieel gunstig uit voor Anderlecht, want er zullen Europese inkomsten al zeker zijn tot eind 2024. “De vooruitzichten zijn daar dus goed. Qua transfers moeten we altijd eerst verkopen, dat is bij iedereen zo. Maar er is een goed akkoord met de Raad van Bestuur over het herinvesteren van winsten bij verkoop na een bepaald bedrag", luidt het nog.

Poll: Schrik jij in positieve zin van dit nieuws?

TAGS  I  Anderlecht  I  Marc Coucke

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024