Olivier Deschacht doet droevige onthulling: "Ik lig daar nog altijd wakker van"

Olivier Deschacht doet droevige onthulling:
Dinsdag 11 juni 2024 - 14:00   I   door Redactie

Olivier Deschacht beëindigde 'Special Forces' op een erg zure manier. De voormalige voetballer zag vijf minuten voor de finish het licht uitgaan. Loïc Van Impe haalde als enige het einde.

Olivier en Loïc moesten in de finale een dam beklimmen en een bom plaatsen. Het laatste stukje kon enkel bereikt worden met een touwladder en daar liep het mis voor Olivier. "Ik zag die proef nochtans helemaal zitten en wist ook dat ik die aankon", aldus Deschacht in Het Laatste Nieuws.

"Maar in de finale paste ik door een stommiteit een verkeerde klimtechniek toe. Ik kreeg geen grip op de rots, schuurde mijn handen open en bengelde zeker 20 minuten aan dat touw zonder op te schieten. Door dat gesukkel raakten mijn spieren compleet verzuurd en had ik uiteindelijk geen kracht meer om verder naar boven te klimmen", legt hij uit.

Fataal

Dat hij in het zicht van de eindmeet gestrand is, ligt Deschacht zwaar op de maag. "Dat het me, op vijf meter na, niet gelukt is, daar lig ik nu maanden later soms nog wakker van", zegt hij. "Dat is zo jammer. Ik kon die zeven dagen altijd met alles mee en had zelfs nog energie om de anderen te helpen. Die ene kleine fout werd me fataal. Zo jammer."

Poll: Heb jij naar 'Special Forces' gekeken?

TAGS  I  Olivier Deschacht

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024