'Deze Belgische topclub gaat all-in voor Matte Smets'

'Deze Belgische topclub gaat all-in voor Matte Smets'
Woensdag 12 juni 2024 - 15:00   I   door Redactie

Anderlecht houdt de adem in voor Jan Vertonghen. De verdediger staat momenteel nog steeds geblesseerd aan de kant. Het is nog maar de vraag of hij er nog een seizoen aan vast zal knopen of hij toch stopt met voetballen. De tweede optie is zeker realistisch.

Tel bij de onzekerheid van Vertonghen ook nog eens het vertrek van Zeno Debast naar Sporting CP en je weet wat de prioriteit van Anderlecht op de transfermarkt is: nieuwe verdedigers aantrekken. Al moet Anderlecht ook wel op zoek naar een nieuwe doelman, want Kasper Schmeichel verlengt zijn contract niet.

Verdedigers dus: als vervanger van Debast richt Anderlecht vol zijn pijlen op Matte Smets. Volgens Het Belang van Limburg drukt RSCA door voor de jonge verdediger. Logisch, gezien de nood van de nummer drie van het afgelopen seizoen. 

Genk en buitenland

Anderlecht krijgt wel af te rekenen met zware concurrentie. Racing Genk wil Smets ook heel graag. Daar kent hij de coach, Thorsten Fink, want zij werkten vorig seizoen samen bij Sint-Truiden. Bovendien is Genk dicht bij huis. De Limburgse topclub zou dus geen onlogische keuze zijn.

Naast die binnenlandse belangstelling is er echter ook nog interessen vanuit het buitenland. Wil Smets zich meteen in een buitenlands avontuur storten, dan kan hij terecht bij Watford. en Stade Reims. Al lijkt de voorkeur van Smets toch te liggen bij eerst een tussenstap naar een Belgische topclub. Afwachten wat zijn keuze wordt en wie een akkoord kan bereiken met Sint-Truiden. Al heeft Smets een transferclausule van 2,25 miljoen euro in zijn contract staan.

Poll: Zou jij voor Anderlecht kiezen mocht je Smets zijn?

TAGS  I  Sint-Truiden  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Matte Smets  I  Watford  I  Stade Reims

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024