'Rampscenario voor Rode Duivels op EK na blunder Tedesco'

'Rampscenario voor Rode Duivels op EK na blunder Tedesco'
Vrijdag 14 juni 2024 - 08:00   I   door Redactie

De defensie was al niet het sterkste punt van de Rode Duivels. Daar komt nu nog eens bij dat er heel wat geblesseerden zijn in dat compartiment. Thomas Meunier, Arthur Theate, Axel Witsel en Jan Vertonghen staan aan de kant.

Het ziet er dus naar uit dat bondscoach Domenico Tedesco voor een nooddefensie zal moeten kiezen in de eerste EK-wedstrijd tegen Slovakije. De Duitser koos er heel bewust voor om geen extra vervanger voor Thomas Meunier op te roepen. Dat lijkt nu toch enigszins in zijn gezicht te ontploffen.

Heel wat waarnemers begrijpen niet waarom Tedesco geen extra verdediger oprieop. Ook Philppe Albert houdt zijn hart vast. "Jullie kennen mijn vrees: zonder een oplossing voor de verdediging zal het lastig worden om voorbije de kwartfinale te gaan", zegt hij in Sudpresse.

Overleven

"Zelfs om voorbij de eerste knockout-wedstrijd te raken", stelt de oud-verdediger. "In de huidige situatie zal België altijd één keer meer moeten scoren dan de tegenstander, want ze slikken elke match minstens één doelpunt. Als Vertonghen en Theate niet snel terugkeren, zal het overleven worden."

Poll: Heeft Tedesco een fout gemaakt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Philippe Albert

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024