"Waarom doet hij dit?": Bondscoach Tedesco blundert meteen op EK

Maandag 17 juni 2024 - 21:00   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn wel met een hele valse noot aan het EK begonnen. De Belgen gingen met 0-1 onderuit tegen Slovakije. De keuze van bondscoach Domenico Tedesco voor Yannick Carrasco op de linksachterpositie stuit op zeer grote kritiek.

Wesley Sonck is hard voor die keuze. "Ik vind het al vreemd dat we op deze manier nooit hebben gevoetbald. Je hebt een linksachter (Maxim De Cuyper was ook fit, red.) in je kern en toch ga je experimenteren? Tedesco had gewoon met zijn linksachter (De Cuyper, red.) moeten spelen. Je ziet aan Carrasco dat die plek niet makkelijk is", klonk het bij Sporza.

Marc Degryse en Jan Mulder vonden het voor aanvang van de wedstrijd bij HLN al een kwalijke zaak om Carrasco als linksachter uit te spelen. “Ik kan me alleen bedenken dat Tedesco geen schrik heeft van de rechtstreekse tegenstander op links”, zei het duo voor de aftrap daar al over. “Anderzijds heeft Tedesco ook een boon voor Carrasco. Hij kon op hem rekenen tijdens de hele kwalificatiecampagne, net als op jongens als Faes en Mangala, en beloont hem daarvoor.”

Poll: Vind jij ook dat Carrasco op de linksachter een foute keuze was?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels  I  Wesley Sonck  I  Marc Degryse  I  Jan Mulder

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024

woensdag 10 juli 2024

dinsdag 9 juli 2024