Franse bondscoach Didier Deschamps haalt uit en voelt zich sterk benadeeld tegenover Oranje

Franse bondscoach Didier Deschamps haalt uit en voelt zich sterk benadeeld tegenover Oranje
Woensdag 19 juni 2024 - 09:00   I   door Redactie

Frankrijk won maandagavond haar eerste EK-duel van het toernooi. De troepen van bondscoach Didier Deschamps wisten Oostenrijk met het kleinste verschil te verslaan. Een eigen doelpunt van Maximilian Wöber, die we nog kennen van bij Ajax, was voldoende om de drie punten op te strijken.

Na afloop van de wedstrijd verscheen Deschamps voor de camera's van de aanwezige Franse pers. Daar was hij erg tevreden over het feit dat Les Bleus de match naar zich toe konden trekken, al blikte hij ook meteen vooruit op de wedstrijd tegen Oranje, die vrijdag al op het programma staat.

De Fransman ziet daarbij één groot voordeel voor Nederland: "We kunnen tevreden zijn met dit resultaat, maar moeten alweer denken aan onze tweede wedstrijd tegen een tegenstander die dertig uur meer de tijd heeft gehad om te herstellen", vindt hij het feit dat Oranje zondag aan de bak kwam oneerlijk.

Positief gestemd

Tot slot ging hij toch ook iets dieper in op de match tegen Oostenrijk: "Het is goed om te starten met een zege op een gelijkwaardige tegenstander. We hebben ze goed onder druk gezet en de score geopend, daarna hadden we onze voorsprong moeten uitbreiden. Maar over het algemeen gezien ben ik positief gestemd."

Poll: Heeft Deschamps gelijk?

TAGS  I  Didier Deschamps  I  Frankrijk  I  Oranje

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024

woensdag 10 juli 2024

dinsdag 9 juli 2024