Nieuwe onthullingen werpen ander licht over rel tussen Courtois en Tedesco

Nieuwe onthullingen werpen ander licht over rel tussen Courtois en Tedesco
Woensdag 19 juni 2024 - 11:00   I   door Redactie

Dat Thibaut Courtois er niet bij is, weten we intussen wel. Er zijn nu echter nieuwe onthullingen opgedoken over de Rode Duivel. Courtois verliet de Belgen vorig jaar na een dispuut over de aanvoerdersband.

Courtois wilde aanvoerder zijn tegen Oostenrijk in zijn honderdste interland, bij afwezigheid van Kevin De Bruyne. Bondscoach Domenico Tedesco koos er echter voor om die band aan Romelu Lukaku te geven. Courtois zou de band dragen tegen Estland. Dat en enkele andere zaken maakten Courtois zo boos dat hij de selectie had verlaten.

Een pijnlijke kwestie die nooit opgelost zou raken. Hij is er dan ook niet bij op het EK. In Sjotcast kwam nu naar boven dat er aandacht besteed aan dat dispuut met bondscoach Tedesco besteedt wordt in de documentaire rond Courtois. Een Spaanse journalist onthulde dat hij met Roberto Martinez, de vorige bondscoach heeft gesproken.

Spanningen

Martinez vertrouwde toe dat er al langer spanningen rond de aanvoerdersband zijn bij de Rode Duivels. Hij was bondscoach tussen 2016 en 2022 bij de Belgen. Martinez slaagde erin om die boel te ontmijnen, iets waar Tedesco dus niet in geslaagd is.

Na het afgelopen WK besloot Tedesco bij zijn aanstelling om De Bruyne aanvoerder te maken. Dat moet voor niewue spanningen gezorgd hebben. Niet iedereen zal daar tevreden mee zijn geweest.

Poll: Had Tedesco deze zaak veel eerder moeten ontmijnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024

woensdag 10 juli 2024

dinsdag 9 juli 2024