Mokerslag voor Club Brugge: "Het komt er nooit"

Mokerslag voor Club Brugge:
Zaterdag 06 juli 2024 - 21:00   I   door Redactie

Club Brugge wil al sinds 2006 een nieuw stadion bouwen, maar stuit op voortdurende tegenwerking. Ook de huidige plannen voor een stadion op de Jan Breydel-site krijgen weerstand. Buurtbewoners hebben zorgen over het mobiliteitsplan en parkeeroverlast. De 'Raad voor Vergunningsbetwistingen' gaf hen gelijk omdat de stad te weinig parkeerplaatsen voorzag.

Hoewel het stadsbestuur inmiddels de parkeerregels aanpaste en alternatieve oplossingen zoals randparkings en shuttlediensten voorstelde, blijft verzet bestaan. Tegenstanders, geleid door Toon Van Moerbeke, voerden twee nieuwe procedures tegen de recent goedgekeurde vergunningen aan. Van Moerbeke beweert dat Club-voorzitter Bart Verhaeghe extra milieueffectrapporten wil om het stadion ook voor concerten te gebruiken, wat de overlast zou vergroten.

Van Moerbeke benadrukt dat een stadion met 30.000 zitplaatsen het absolute maximum is: "Geen stadion van 40.000, dat komt er nooit." Of de tegenstanders succes zullen hebben, moet nog blijken, maar de plannen lopen opnieuw vertraging op.

Poll: Heb jij nog vertrouwen in dat stadiondossier?

TAGS  I  Club Brugge

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024