Union houdt de adem in: 'Al déze sterkhouders gaan deze zomer vertrekken'

Union houdt de adem in: 'Al déze sterkhouders gaan deze zomer vertrekken'
Maandag 08 juli 2024 - 13:00   I   door Redactie

Union kondigde zondag de verrassende aanstelling van Sébastien Pocognoli aan als hoofdtrainer van de club. Nadat Alexander Blessin voor een avontuur koos bij de Duitse promovendus FC St. Pauli, moest Union uitkijken naar een nieuwe coach.

Voor Pocognoli wordt het geen makkelijke klus in Brussel, aangezien hij naar alle waarschijnlijkheid heel wat sterkhouders ziet vertrekken. Als alles goed gaat trekt Mohamed Amoura naar Wolfsburg en verhuist spitsbroeder Gustaf Nilsson naar Club Brugge.

Maar daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Ook Koki Machida en Cameron Puertas worden uitdrukkelijk gelinkt met een transfer naar het buitenland. Puertas werd afgelopen seizoen nog verkozen tot Speler van het Jaar in de Jupiler Pro League. Dat zorgde voor nog meer interesse.

Sudpresse weet dat er nog een speler op het punt staat om Union achter zich te laten. De Franstalige krant denkt dat Loïc Lapoussin deze zomer andere oorden opzoekt. De 28-jarige flankspeler heeft nog maar één jaar contract, waardoor ze in Brussel deze zomer moeten verkopen willen ze nog iets verdienen aan hem. Ook traint hij niet meer mee met de groep. 

Poll: Kan Union ook volgend jaar opnieuw meedoen voor de prijzen?

TAGS  I  Union  I  Mohamed Amoura  I  Gustaf Nilsson  I  Cameron Puertas

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024