"Niet Debast, maar dit moet de opvolger worden van Jan Vertonghen bij de Rode Duivels"

Dinsdag 09 juli 2024 - 09:00   I   door Redactie

Jan Vertonghen nam vorige week emotioneel afscheid van zijn interlandcarrière bij de Rode Duivels. De 37-jarige recordinternational houdt het na 157 caps en tien doelpunten voor de nationale ploeg voor bekeken. Zodoende moet Domenico Tedesco een vervanger vinden voor hem.

Op basis van voorgaande selecties wordt verwacht dat dat Zeno Debast zal worden. De centrale verdediger, die vorige week zijn fraaie transfer naar Sporting Lissabon wist af te ronden, kreeg onder Tedesco al de nodige kansen. Toch is niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van de ex-speler van Anderlecht.

Journalist Guillaume Gautier is bijvoorbeeld geen fan: “Er is een probleem met de opleiding van verdedigers in België", vertelt hij bij RTBF. "Debast is de verpersoonlijkheid van het soort verdediger dat België wou creëren: een speler die goed is in het uitvoetballen. Maar een goede verdediger is hij niet. In ieder geval nog niet”, klinkt het.

Waar Gautier is eerste instantie pleit voor Ameen Al-Dakhil als vervanger, ziet hij ook bij Club Brugge een toekomstige opvolger van Vertonghen: “Een andere speler die misschien in aanmerking kan komen, is Jorne Spileers. Hij mist misschien nog wat kracht, maar op defensief vlak staat hij al verder dan Debast”, weet hij af te sluiten.

Poll: Wie moet Vertonghen opvolgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Jan Vertonghen  I  Zeno Debast  I  Anderlecht  I  Jorne Spileers  I  Club Brugge

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024