Er komt geen einde aan: Thibaut Courtois staat opnieuw in het oog van de storm

Er komt geen einde aan: Thibaut Courtois staat opnieuw in het oog van de storm
Dinsdag 09 juli 2024 - 15:00   I   door Redactie

Jean-Marie Pfaff heeft een duidelijke sneer gegeven aan Thibaut Courtois. De Rode Duivel is verwikkeld in een hevige ruzie met bondscoach Domenico Tedesco. Pfaff reageert bij Primo nu op de hetze rond de situatie. Hij vindt dat Courtois te ver is gegaan.

“Ik heb hetzelfde meegemaakt onder Guy Thys”, vertelt de oud-keeper. “Die kwam op een bepaald moment bij mij, toen we de barragematchen tegen Nederland zouden beslechten (1985). Hij wou voor die wedstrijd de kapiteinsband aan Frank (Vercauteren) geven, ik zei meteen: 'geen probleem'."

Vercauteren maakte in die match het enige doelpunt. Pfaff heeft dan ook een duidelijke boodschap voor Courtois: “Je mag je als speler nooit buiten de ploeg zetten, ik heb toen het psychologische spel van de bondscoach meegespeeld”, getuigt hij over zijn situatie toen.

Dat Pfaff nu uithaalt naar Courtois, wil niet zeggen dat hij wel grote fan is van Domenico Tedesco, integendeel: “In de jaren 80 heeft onze generatie een bepaalde mentaliteit in de ploeg gebracht en die was nu ver te zoeken”, luidt het. Tedesco mag wat hem betreft dan ook vertrekken: “Geef mij maar eens een Belgische coach”, sluit hij af.

Poll: Aan wie zijn kant sta jij?

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024