Waanzin: Jérémy Doku legt iedereen het zwijgen op met geweldige statistiek

Waanzin: Jérémy Doku legt iedereen het zwijgen op met geweldige statistiek
Dinsdag 09 juli 2024 - 22:00   I   door Redactie

Jérémy Doku staat bekend om zijn dribbels en flitsende acties. Dat hij zijn tegenstanders vaak met een verkoudheid achter zich laat, bewijst een opvallende statistiek. Databureau CIES publiceerde namelijk een tabel met daarin de beste dribbelaars van vorig seizoen.

Helemaal bovenaan de lijst staat niemand minder dan Jérémy Doku. De Rode Duivel troeft daarmee enkele wereldsterren af. Net achter de aanvaller van Manchester City komt Francisco Conceiçao van FC Porto en Kvicha Kvaratskhelia van Napoli.

Verder in de lijst staan nog enkele opvallende namen. Zo staat Real Madrid-ster Vinicius Junior op de achtste plaats en is er ook plaats voor een speler uit de Jupiler Pro League. Het gaat om Christopher Bonsu Baah. De flankaanvaller van Genk komt uit op een negende plaats, net voor nummer tien Kingsley Coman.

In de categorie U21 staat de Ghanees zelfs helemaal bovenaan de lijst. Verder op het podium staan de Braziliaan Savio, die naar Manchester City kan, én Antonio Nusa van Club Brugge. Op die manier staan er heel wat bekenden uit de Jupiler Pro League in het lijstje.

 

Poll: Ben jij verrast dat Doku zo hoog in het lijstje staat?

TAGS  I  Jérémy Doku  I  Antonio Nusa  I  Christopher Bonsu Baah  I  Club Brugge  I  Genk

maandag 15 juli 2024

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024