Blind ziet duidelijke opgave tegen België: "Nog belangrijker dan de prestige bij dit duel"

Blind ziet duidelijke opgave tegen België:
Dinsdag 08 november 2016 - 14:55   I  

Een dag voor de oefeninterland tussen Nederland en de Rode Duivels blikte Oranje-bondscoach Danny Blind nog eens een laatste keer vooruit op het duel. Hij gaf meteen mee wat zijn doel voor de wedstrijd is.

De Nederlandse bondscoach wil vooral punten rapen om te stijgen op de FIFA-ranking. “Dat vind ik nog belangrijker dan het prestige dat bij dit duel komt kijken”, vertelde Blind op zijn persconferentie.

Toch weet ook Blind dat de Derby der Lage Landen altijd extra geladen is. “Echte vriendschappelijke interlands bestaan niet meer. De wedstrijd tegen België is overigens altijd speciaal."

Vier jaar geleden werd het een doelpuntenkermis. “We kwamen 1-2 voor, maar verloren nog met 4-2. Die match in 2012 tegen België was een eye-opener voor ons (Blind was toen assistent-bondscoach van Louis van Gaal, red.). Maar nadien hebben we een perfecte kwalificatiecampagne voor Brazilië gespeeld.”

Bij Ajax werkte Blind nog samen met Vertonghen, Alderweireld en Vermaelen. “Ik vind dat ze sindsdien een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ik heb ze van dichtbij meegemaakt. Ik was Hoofd Opleidingen toen ze van GBA kwamen. Zij maakten die stap niet voor niks van GBA naar Ajax. Het is niet ver, maar Amsterdam was voor hen een andere en harde wereld. Maar ze hebben zich goed aangepast, doorgezet en uiteindelijk kwamen ze in Ajax 1 terecht. Nadien maakten ze een mooie stap en elk van hen speelt nu in de top van Europa. Goed opgeleid, zou ik dan zeggen (lacht).”

TAGS  I  Danny Blind  I   Nederland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024