Gerets laat zich uit over de Rode Duivels: "Verwacht iets grandioos daar"

Gerets laat zich uit over de Rode Duivels:
Dinsdag 08 november 2016 - 15:10   I  

Lange tijd leek Eric Gerets voorbestemd om bondscoach van de Rode Duivels te worden, maar hij zag zich genoodzaakt een einde te maken aan zijn carrière als trainer na een lichte hersenbloeding.

Door die hersenbloeding zag hij enkele plannen in rook opgaan. "Ik had graag mijn carrière beëindigd bij Standard en als ik was fit geweest, was dat ook gebeurd. Ik houd echter zoveel van mijn club dat ik liever zo vaak mogelijk in de tribune zit als supporter dan dat ik een of andere belangrijke functie binnen de club bekleed met alle risico's vandien", aldus Gerets bij Sport/Voetbalmagazine.

Ook de Rode Duivels kon hij gecoacht hebben. "Op een gegeven moment vond ik dat een gemis in mijn carrière. Nu niet meer. Ik heb op een andere manier leren genieten van de nationale ploeg. Ik ga graag kijken. Tijdens het EK ben ik naar de match in Lyon geweest."

Gerets vond de kritiek na de uitschakeling op het EK fel overdreven. "Bij een ploeg met zoveel talent is het verwachtingspatroon enorm hoog en als het niet lukt volgen er bakken kritiek. Ik vond dat fel overdreven. De jongens moeten op een groot toernooi eens één keer beter doen dan mijn generatie, die oude zakken eens op hun plaats zetten. Dan valt alle kritiek weg. Ik verwacht iets grandioos in Rusland."

Toch kon de nederlaag tegen Wales vermeden worden, vindt Gerets. "Drie van je vier verdedigers onbeschikbaar, dat kan zelfs België niet opvangen. Maar er zijn fouten gemaakt en niet alleen door de bondscoach. De spelers moeten in moeilijke momenten opstaan en beslissingen nemen. Na de 1-0-voorsprong tegen Wales hadden ze zich nooit mogen terugtrekken. In mijn tijd gebeurde het geregeld dat wij zonder Guy Thys te raadplegen op het veld zeiden: we gaan het even anders aanpakken."

TAGS  I  Eric Gerets

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024