'AA Gent broedt op opmerkelijk plan met Vadis Odjidja'

'AA Gent broedt op opmerkelijk plan met Vadis Odjidja'
Woensdag 05 december 2018 - 13:02   I  

AA Gent haalde Vadis Odjidja afgelopen zomer terug naar België. De middenvelder sukkelde tijdens zijn eerste maanden bij de Buffalo's al met de nodige kwaaltjes, maar dinsdagavond speelde hij een sterke bekerwedstrijd.

Odjidja mocht zich tegen Beerschot-Wilrijk uitleven als nummer 10 en bedankte voor het vertrouwen met een sterke prestatie en een assist. Vadis maakte er nooit een geheim van dat hij liefst van al als nummer 10 speelt. Een verhaal waar Gent-coach Jess Thorup nu in mee lijkt te gaan. Een opmerkelijk plan met de man die in de zomer nog als box-to-boxmiddenvelder werd gezien.

"In een perfecte wereld speel je niet met een '6', een '8' en een '10', maar met drie spelers die van positie kunnen wisselen. Door met Dejaegere op rechts te spelen, hadden we bijna vier middenvelders. Misschien is de beste positie van Odjidja de '8', maar hij heeft getoond dat hij ook hoger kan spelen", aldus Thorup in Het Laatste Nieuws.

"Dit kan de oplossing zijn"

"Hij was betrokken in héél veel offensieve acties, hij lag aan de basis van meerdere kansen en leverde de assist voor de eerste goal. Ik ben heel blij met zijn prestatie. Dit kan de oplossing zijn", beseft de Noor. "Vadis moet kunnen opbouwen, daarom moet hij ook de vrijheid krijgen om te lopen waar hij denkt dat hij het team het meest kan helpen. Hij kan tussen de lijnen lopen en de beslissende passes geven. Ik ben blij met wat ik zag."

Poll: Moet Odjidja op de 10 spelen bij Gent?

TAGS  I  AA Gent

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024