AA Gent heeft nieuw goudhaantje: “Meteen Dendoncker door de benen spelen”

AA Gent heeft nieuw goudhaantje: “Meteen Dendoncker door de benen spelen”
Vrijdag 18 mei 2018 - 12:21   I  

Afgelopen zondag mocht Abou Koita tegen Anderlecht eindelijk zijn debuut maken voor de eerste ploeg van AA Gent. De 19-jarige Koita zat vorig seizoen nog bij eerste amateurklasser ASV Geel maar klopt nu aan de deur in de Jupiler Pro League.

Voor Koita is het een droom die uitkomt. “Ik speelde altijd op straat. Pas op 13-jarige leeftijd sloot ik me aan bij FC Merksem. Hier heb ik jarenlang van gedroomd.” De vleugelspeler kan niet wachten om zich te bewijzen in de Belgische eerste klasse. “Ik voelde al een poosje dat mijn debuut er zat aan te komen."

"Maar toen de coach (Yves Vanderhaeghe, nvdr.) me vorige zondag bij zich riep, ging mijn hart toch even flink tekeer. Bij mijn eerste balcontact kon ik al meteen Leander Dendoncker door de benen spelen. Zalig, toch?”

Dat Koita graag dribbelt is nu al duidelijk. “Neymar en Messi zijn de top. Vooral bij Neymar zie je nog het speelse, de Braziliaanse flair. Daar hou ik wel van. Maar goed, ik besef dat ik zelf nog keihard zal moeten werken om het te maken in het profvoetbal.”

Barcelona

Volgend seizoen wil Koita volledig doorbreken bij AA Gent. “Komend seizoen wordt cruciaal voor mij. De concurrentie bij AA Gent is enorm groot, maar wellicht vertrekken er enkele jongens en dan is het aan mij om me te manifesteren. Tijdens de voorbereiding wil ik er dan ook meteen staan. Ik wil tonen dat de club op mij kan rekenen.”

Het nieuwe goudhaantje van Gent droomt groots. Dromen doe ik niet echt, maar wie wil er op een dag niet uitkomen voor een absolute topclub als Barcelona? Maar laat me eerst toch maar uitblinken bij de Buffalo's”, aldus Koita tegenover Het Nieuwsblad.

Poll: Heeft AA Gent met Koita een nieuw goudhaantje?

TAGS  I  Koita  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024