AA Gent-speler uit ongenoegen over Vanderhaeghe: "Dit werkt niet"

AA Gent-speler uit ongenoegen over Vanderhaeghe:
Vrijdag 14 september 2018 - 09:00   I   door Redactie

Yannick Thoelen is niet te spreken over de gang van zaken bij AA Gent. Trainer Yves Vanderhaeghe wisselt zijn reservedoelmannen voortdurend van bank naar tribune. Colin Coosemans en Thoelen zitten op dat vlak in hetzelfde schuitje.

“Na mijn basisplaats tegen Lokeren zat ik tegen Bordeaux op de bank en tegen Cercle Brugge in de tribune. Er is een beurtrol van kracht. Waarom? Geen idee. Ik ga niet rond de pot draaien. De ene week ben je tevreden met een bankzittersstatuut, maar één week later zit je tussen het publiek en kan je een wedstrijdpremie vergeten. Ik vind dit geen goede oplossing. In het voetbal kan je nu eenmaal niet iedereen plezieren. Het is het recht van de trainer, maar ik ben er niet mee akkoord", zegt Thoelen in Het Belang van Limburg.

Eigenlijk zou Thoelen vertrekken bij Gent. “De dag voor de wedstrijd tegen Standard kreeg ik te horen dat ik niet zou starten (Colin Coosemans kreeg de voorkeur, nvdr.). Dat is een keuze van de trainer die je moet respecteren, maar hij gaf ook aan dat als de eerste doelman (Lovre Kalinic, nvdr.) vertrok er nog versterking zou bijkomen. Vanaf dat moment was het voor mij duidelijk dat ik dit seizoen derde doelman zou zijn. Ik accepteerde mijn situatie niet. Ik heb in dat gesprek aangegeven dat een vertrek mij een betere optie leek. AA Gent zou daaraan meewerken.”

NAC Breda

“Ik had een concrete aanbieding op zak van NAC Breda", vervolgt Thoelen. "De Nederlanders zijn zelfs een wedstrijd van mij in de voorbereiding komen kijken. Ook Charleroi toonde interesse, maar dat sleepte te lang aan. Het was de bedoeling dat ik definitief werd aangeworven, maar AA Gent stemde uiteindelijk niet in. Ik mocht niet weg. Ik liep enkele dagen gefrustreerd rond, maar je moet weer verder. AA Gent blijft ten slotte mijn werkgever.”

TAGS  I  AA Gent

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024