AA Gent verrast Club Brugge en Anderlecht en keert zijn kar

AA Gent verrast Club Brugge en Anderlecht en keert zijn kar
Dinsdag 07 maart 2017 - 07:11   I   door Redactie

AA Gent bindt nu toch in. De club beseft dat dit seizoen nog maandagvoetbal invoeren moeilijk wordt. Zo komen de Buffalo's tegemoet aan de eisen van onder meer de supportersfederatie en Club Brugge. Zij willen zeker dit seizoen geen maandagvoetbal meer.

"Voetbal op maandag dit seizoen kan niet als dat nergens is vastgelegd”, zegt algemeen directeur Michel Louwagie in Het Nieuwsblad. “We begrijpen dat je tijdens het seizoen de reglementen niet kan wijzigen.”

"Maar volgend seizoen moet het kunnen. De Europees spelende ploeg op maandag thuis laten spelen, moet voor volgend jaar toch bespreekbaar zijn? Het is in het belang van het Belgische voetbal."

"Als wij punten zouden tekortkomen voor PO1, dan ligt de oorzaak bij het feit dat we Europees hebben gespeeld. Hetzelfde geldt voor Genk. Het is niet omdat we dit gebrek nog altijd niet hebben gecorrigeerd dat we het in de toekomst niet meer moeten bijstellen."

Anderlecht zal het alvast niet graag horen. Net als Gent stootte paars-wit al door tot de achtste finales van de Europa League. De club pleitte ook vurig voor het invoeren van voetbal op maandag om de Belgische clubs die ver doorstoten in Europa te ontlasten.

TAGS  I  anderlecht  I   gent  I   club brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024