AA Gent voert na ontslag Thijs opnieuw opmerkelijke verandering door

AA Gent voert na ontslag Thijs opnieuw opmerkelijke verandering door
Dinsdag 15 mei 2018 - 08:30   I  

Er zijn opnieuw veranderingen op til bij AA Gent. Vorige week zetten voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie assistent-trainer Bernd Thijs nog aan de deur, nu maakt het bestuur werk van een samenwerking met Roger Henrotay. De 68-jarige Henrotay is al járen actief als zaakwaarnemer en heeft onder meer Gent-spelers Yaremchuk en Chakvetadze in zijn portefeuille zitten. Nu gaat Henrotay zijn functies als manager aan de kant schuiven om sportief adviseur te worden bij 'De Buffalo's'.

Het Laatste Nieuws meldt dat Henrotay sportief adviseur op het hoogste niveau wordt en dat de toekomst van Patrick Turcq (58) daardoor op de helling staat. De kans is reëel dat hij straks mag beschikken in de Ghelamco Arena.

"AA Gent onderhoudt al langer nauwe banden met Roger Henrotay. De makelaar van onder meer Yaremchuk en Chakvetadze staat al járen hoog aangeschreven bij Michel Louwagie en de voorbije maanden was hij steeds vaker te zien in het gezelschap van de manager van AA Gent én van Ivan De Witte. De voorzitter van de Buffalo's geraakte tijdens lange gesprekken steeds meer onder de indruk van de sportieve bagage van Henrotay", schrijft de krant op dinsdag.

1 jaar tijd om Gent aan versterking te helpen

Voorzitter Ivan De Witte kwam met het idee om Henrotay als sportief adviseur aan te werven. "Omdat die taak moeilijk verenigbaar is met een job als makelaar zou Henrotay aanvankelijk geaarzeld hebben. Hij mag dan al 68 zijn, zijn makelaarsactiviteiten floreren. Bovendien woont hij in het zuiden van Frankrijk, wat een taak bij een Belgische club niet vereenvoudigt. Uiteindelijk werd een compromis uitgewerkt, waarbij Henrotay voor een beperkte periode - er is sprake van één jaar - aan de slag gaat voor AA Gent", weet HLN.

"Tijdens die periode zou hij zijn makelaarsactiviteiten tijdelijk overdragen aan zijn zoon Christophe, die onder meer manager is van Courtois, Carrasco, Tielemans en Dendoncker. Op die manier kan Henrotay senior zich helemaal vrijmaken om zich ten dienste te stellen van AA Gent. Mogelijk zal zijn functie omschreven worden als 'persoonlijk adviseur van de voorzitter', maar in de praktijk komt Henrotay boven het scoutingsapparaat van AA Gent te staan. Zijn hoofdtaak zal erin bestaan om AA Gent deze zomer én volgende winter van versterking te voorzien."

Poll: Is dit een goede zet van AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I  Thijs  I  Henrotay  I  De Witte  I  Louwagie

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024