Aanwinst van Belgische topclub maakt kleine uitschuiver: "Speelde Griezmann hier niet?"

Aanwinst van Belgische topclub maakt kleine uitschuiver:
Donderdag 02 februari 2017 - 14:28   I  

In de Belgische competitie hebben heel wat grote spelers hun carrière gelanceerd. Denk maar aan Vincent Kompany of Yaya Touré. Dat kan wel eens voor verwarring zorgen, zo blijkt.

Genk-aanwinst Pierre-Désiré Zebli (19) somde bij zijn voorstelling enkele grote namen op uit het verleden van RC Genk. Bij de laatste ging hij wel even de mist in. “Didier Zokora. Courtois. En die speler van Manchester City. De Bruyne, ja. En, euh, Griezmann? Toch?”, vraagt hij zich af in het Belang van Limburg. Zebli bedoelde Carrasco, ploegmaat van Griezmann bij Atlético Madrid en ex-jeugdspeler van Genk. 

Zebli kwam bij RC Genk terecht op advies van Senna Miangue, die hij kent van zijn periode bij Inter Milaan. "Uiteindelijk werd ik tijdens een tornooi in Rome ontdekt door scouts van Inter. Daar zat ik twee jaar op de jeugdacademie. Ik was er onder meer bevriend met een Belgisch toptalent, Senna Miangue. Samen pakten we een landstitel. Hem heb ik nog gebeld, toen ik door mijn management op de hoogste werd gebracht van de interesse van Genk. Senna zei me dat ik niet mocht twijfelen, omdat dit een club is waar veel jongeren een kans krijgen. Samen met mijn familie heb ik daarop de knoop doorgehakt.”

 

TAGS  I  pierre-désiré zebli  I   rc genk  I   griezmann

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024