Advocaat Club Brugge heeft belangrijk nieuws over Ivan Leko

Advocaat Club Brugge heeft belangrijk nieuws over Ivan Leko
Woensdag 10 oktober 2018 - 21:14   I  

Club Brugge heeft woensdagvoormiddag gereageerd op het feit dat trainer Ivan Leko door de politie werd opgepakt. In het kader van een groot onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu en matchfixing in de Jupiler Pro League wordt de Kroatische trainer verhoord.

Club Brugge bevestigt dat er in het kader van een grootschalig onderzoek van de gerechtelijke politie in het Belgisch voetbal ook een bezoek aan de gang is van het federaal parket Tongeren op de kantoren aan het Jan Breydel-stadion”, meldt de landskampioen in een reactie aan Het Nieuwsblad.

“Wij verlenen uiteraard onze volledige medewerking aan het onderzoek. Ivan Leko is vandaag niet op de club en zou ook ondervraagd worden in het kader van hetzelfde onderzoek. Mochten wij verder officieel nieuws vernemen dan delen wij dat", klinkt het verder nog bij de landskampioen.

Update 10/10 – 12:07

VTM Nieuws meldt dat het nog niet duidelijk is waarom Ivan Leko werd opgepakt. Dejan Veljkovic is de manager van de Club Brugge-trainer, maar het blijft afwachten om te zien of Leko ook effectief iets mispeuterde.

Update 10/10 - 19:05

Sporza laat weten dat iedereen die werd opgepakt een verdachte is. Leko wordt dus niet ondervraagd als getuige, maar wel als verdachte. Wat de Kroaat precies mispeuterd heeft, is vooralsnog niet duidelijk. Advocaat Walter Van Steenbrugge trok naar Hasselt om Leko bij te staan. Rond 19 uur zat de Kroaat nog steeds aan de ondervragingstafel.

Update 10/10 - 21:14

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Club Brugge en Leko, is woensdagavond met een update over de trainer naar buiten gekomen. "Meneer Leko heeft het verhoor schitterend doorstaan", aldus Van Steenbrugge bij Sporza.

"De politie was heel correct, hij kreeg een 20-tal vragen en heeft die goed beantwoord. Ik verwacht dat hij snel weer op het veld van Club Brugge zal staan."

Niets ten laste

Wordt Leko iets ten laste gelegd, wilde iedereen uiteraard weten. "Voorlopig niet. Dat kan misschien morgen komen: er kan een invrijheidstelling onder voorwaarden komen of men kan hem helemaal vrij naar huis laten gaan. Dat zal morgen beslist worden. Gelet op zijn verklaringen vandaag ziet het er voor hem goed uit", aldus Van Steenbrugge.

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024