Anderlecht, AA Gent en KV Oostende zorgen voor deze trieste Europese statistiek

Anderlecht, AA Gent en KV Oostende zorgen voor deze trieste Europese statistiek
Maandag 23 oktober 2017 - 10:02   I  

Yannick Ferrera was de zoveelste trainer in België die dit seizoen al moest vertrekken. Als we 1A en 1B samen optellen dan komen we zelfs al aan 10 ontslagen trainers. Daarmee zijn we de 'beste' van de klas.

Geen enkele Europese profcompetitie ontsloeg meer trainers dan de Jupiler Pro League. Dat berekende Jarno Bertho van VTM Nieuws. De Spaanse Primera Division volgt op ruime afstand met 3 trainers, terwijl in Frankrijk nog geen enkele trainer ontslagen werd.

Ook Kristof Terreur van Het Laatste Nieuws deed een trieste ontdekking. In 1A werd 37,5% van de trainers al ontslagen. In 1B is dat zelf de helft van de trainers. Nochtans betekent de nieuwe competitieformule in 1A dat het zwaartepunt van de competitie op het einde van het seizoen ligt. Wellicht hopen ploegen door snel in te grijpen, alsnog te pieken op het einde van het seizoen.

Voor wie het ondertussen allemaal al vergeten is. De ploegen die deze trieste statistiek in de hand werkten waren STVV, Lokeren, AA Gent, KV Oostende Anderlecht en KV Mechelen.

Poll: Werden deze trainers te snel ontslagen?

TAGS  I  België  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   KV Mechelen  I   Lokeren  I   KV Oostende  I   STVV

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024