Anderlecht als tussenstation: "Binnen dit en drie jaar is hij zeker weg"

Anderlecht als tussenstation:
Donderdag 13 september 2018 - 13:45   I  

RSC Anderlecht versterkte zich tijdens de voorbije transferperiode met tal van nieuwe spelers. De duurste aankoop vond plaats in de slotfase van de mercato. Paars-wit hoestte zomaar eventjes 8 miljoen euro op om Bubacarr Sanneh weg te plukken bij het Deense FC Midtjylland.

De 23-jarige Gambiaan moet de nieuwe patron in de defensie van Hein Vanhaezebrouck worden. Dat Anderlecht miljoenen neertelde voor Sanneh, heeft ook te maken met de progressie die de speler nog kan boeken. Er bestaat immers geen twijfel over: het Constant Vanden Stockstadion is slechts een tussenstation voor Sanneh.

"Binnen dit en drie jaar is hij zeker weg"

“Binnen dit en drie jaar is Sanneh zeker weg bij Anderlecht”, voorspelt Ibou Sawaneh in de Franstalige krant La Dernière Heure. Ibou, ex-speler van onder meer OH Leuven en Waasland-Beveren, is van mening dat zijn landgenoot het ver kan schoppen. “Hij heeft alles om het te maken in de Premier League.”

Omar Colley, de Gambiaan die KRC Genk afgelopen zomer inruilde voor een avontuur bij Sampdoria, heeft eveneens niets dan lof voor Sanneh. “Hij blijft maar leren en heeft ook gewoon veel talent. Het komt er voor hem nu op aan om kleine details te verbeteren en geen kleine foutjes te maken.”

Veel meer dan 8 miljoen

Eén ding is zeker: als Sanneh het straks goed doet bij Anderlecht, zal Marc Coucke zijn investering snel terugverdienen. Engelse ploegen houden immers van verdedigers zoals Sanneh. Bovendien zijn ze ook kapitaalkrachtig genoeg om veel meer dan 8 miljoen euro uit te geven aan een nieuwe speler.

TAGS  I  Anderlecht  I  Midtjylland

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024