'Anderlecht en AA Gent slaan Club Brugge na Europese stunt met verstomming'

'Anderlecht en AA Gent slaan Club Brugge na Europese stunt met verstomming'
Zondag 18 september 2022 - 10:30   I   door Redactie

Iedereen was de afgelopen week bezig over Club Brugge. Logisch gezien de geweldige stunt in Europa. Maar er is niet alleen blauw-zwart.

Want België is samen met Hongarije namelijk verrassend het enige land dat nog geen Europese nederlaag geleden heeft in de poulefases van de Europese competities, dus Champions, Europa en Conference League samen.

AA Gent gaat momenteel aan de leiding in hun Conference League-poule met 4 op 6. Anderlecht heeft evenveel punten, maar moet het ongeslagen West Ham voor zich dulden. Union is dan weer perfect aan zijn Europa League-campagne begonnen en heeft het maximum van de punten beet.

Het sprookje van Club Brugge is bekend. Bij De Standaard maken ze een wel heel verrassende vaststelling: Gent, Anderlecht en Union zijn Europees even belangrijk als Club. Natuurlijk niet op financieel vlak: in de Champions League rijf je een pak meer miljoenen binnen.

Evenveel

Maar de drie teams zijn wel de evenknie van Club in de strijd om de coëfficiënt. Een overwinning in de Conference League levert verrassend genoeg namelijk evenveel punten op als een zege in de Champions League. Concreet: zowel Club als Gent krijgen voor hun winst van vorige week 0.500 punten.

En zo slaan de andere teams Club Brugge met verstomming. Momenteel staat België op een mooie negende plek in de coëfficienten ranglijst. Dit jaar wisten de Belgische ploegen al 5.200 punten te verzamelen. Zo moeten ze dit jaar enkel Spanje, Lichtenstein, Portugal en Tsjechië laten voorgaan.

Rechtstreeks ticket

In de algemene tussenstand — die berekend wordt aan de hand van de laatste vijf Europese jaargangen — staat België momenteel negende, wat uitzicht geeft op het belangrijke rechtstreeks ticket voor de Champions League.

Poll: Wie denk je dat het meest punten zal verzamelen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022